Vilde optagelser: Se en kæmpe-tornado på solen

Optagelserne nedenfor viser en tornado, der består af flere millioner grader varm plasma. Se videoen her:

Vilde optagelser: Se en kæmpe-tornado på solen

Se tornadoen her

Tornadoer, som vi kender dem, kan være til stor skade, men solens tornadoer slår dog det meste.

Videoen ovenfor har fanget solens plasma lave en kæmpe tornado. Tornadoen på solen ligner meget dem, vi kender fra Jorden, men disse solens tornadoer har en vanvittigt høj temperatur på hele 2,8 millioner grader.

Det er rumfartsorganisationen NASA, der har fanget tornadoen på kamera. NASA observerer solen for at holde øje med solstorme, og i starten af måneden så de fænomenet, du kan se i videoen ovenfor.

Tornadoen hærgede i 40 timer i alt, men mens de jordiske tornadoer kan forårsage massive ødelæggelser, så går solens tornadoer blot i sig selv efter noget tid.

- Den blev trukket frem og tilbage af store magnetiske kræfter, men den blev ikke revet fra hinanden, skriver NASA på deres hjemmeside.

Ifølge fysiker ved universitet i Sydney, Iver Cairns, har tornadoens sky af partikler ramt den imponerende højde på 70.000 kilometer. Det er omkring fem gange Jordens diameter.

Det skriver Daily Mail.

Det er solens magnetiske felter, der danner bevægelse, som kan danne tornadoen.

De såkaldte soltornadoer er flere gange tidligere blevet observeret. De består af glohed plasma og magnetisk energi. De er sædvanligvis næsten 3.000 km høje og 1.500 km brede og har en hastighed på omkring ca. 300.000 kilometer i timen.

Se den store tornado i klippet ovenfor.