Vilde planer godkendt: Kæmpe shoppingcenter bliver endnu større

Økonomiudvalget i Næstved Kommune har mandag givet amerikansk kapitalkæde lov til at udvide Næstved StorCenter med 19.000 kvadratmeter

Næstved StorCenter har mandag fået grønt lys til at udvide med ekstra etage og 19.000 kvadratmeter. Foto: Jacob Ehrbahn
Næstved StorCenter har mandag fået grønt lys til at udvide med ekstra etage og 19.000 kvadratmeter. Foto: Jacob Ehrbahn

Det største shoppingcenter i Region Sjælland - Næstved StorCenter - bliver endnu større.

Økonomiudvalget i Næstved Kommune har mandag eftermiddag givet grønt lys til, at ejeren af centret - den amerikanske kapitalkæde BlackRock - nu kan realisere planerne om at udvide centret med 19.000 kvadratmeter samt en ekstra etage.

Det skriver TVØst.

Udvidelsen skal fremtidssikre Næstved StorCenter, som i dag indeholder varehuset Bilka samt 75 speicalforretninger. Det er blandt andet planen, at der skal opføres en biograf, ligesom der også er tænkt serviceerhverv som frisører, klinikker, cafeer, restauranter og underholdning ind i planerne.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) forventer, at udvidelsen vil styrke handelslivet i Sydsjælland.

Se også: Indkøbsmekka står over for gigant-udvidelse

- Hvis vi siger nej til det, frygter jeg at centret ligger i en anden by tættere på København, siger Carsten Rasmussen til TVØst.

Kritikere af planen har fortalt, at en udvidelse af centret vil ramme handelslivet i specialbutikkerne i Næstved by og i de mindre byer omkring. Men det afviser borgmesteren.

- Jeg tror ikke, at folk vil fravælge at handle, fordi Næstved Storcenter bliver større. Så skulle man også sige, at Fields og Fisketorvet ville gå ud over butikshandlen i København, siger Carsten Rasmussen.

60 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere