Annonce:
Annonce:

Vilde stigninger: Rammes af nye skatteregler

Vurderingsstyrelsens nye vurderinger af landejendomme går hårdt ud over de mindre producenter af juletræer

Annonce:
Følg Samfund

Juletræsproducent Niels Hansen fra Silkeborg skal fremover grave dybere i lommerne. Ligesom mange andre landejendomme i disse dage er hans ejendom blevet ramt af de nye regler, som betyder, at den stiger voldsomt i ejendomsskat.

- Det koster i forvejen en formue at skulle lave det her, så kan det jo ikke passe, at vi kommer ind og tæller som parcelhus på den måde. Altså, de tager livet af os på den måde, alle os små producenter, siger Niels Hansen til TV2 Østjylland.

Han er ikke den eneste juletræsproducent, der føler sig ramt.

I Skejby ved Aarhus producerer Klaus Kristensen juletræer på 9,6 hektar, og han forventer, at udgiften til ejendomsskatten kommer til at stige fra 5.000 til 50.000 kroner om året, og det er, mener han, ikke rimeligt.

Annonce:

- Vi er to personer, som går her hver dag og arbejder. Det er det, vi lever af. Vi er rigtig mange producenter rundtom i Danmark, som bliver ramt af det her, og det har store økonomiske konsekvenser, siger han.

I brancheforeningen Danske Juletræer er direktør Claus Jerram Christensen heller ikke imponeret over de nye vurderinger af landejendommene.

- Man går ud med alt for høje arealgrænser og siger, at det ikke kan være landbrug, fordi det skal være langt over ti hektar. Juletræer er fejlagtigt blevet sat lig med lavintensiv landbrugsafgrøde, men det er det ikke, siger Claus Jerram til TV2 Østjylland.

Vurderingsstyrelsens arbejde med at kategorisere landejendomme på ny har mødt masser af kritik de seneste uger, og flere politikere har været på banen med håb til de ejendomsejere, som føler sig hårdt ramt.

Blandt andre har Michael Aastrup Jensen (V) sagt, at hele Folketinget har sovet i timen, da man tilbage i 2017 fastsatte reglerne, som er mundet ud i de nye vurderinger.

I Østjylland er det ifølge tal fra Vurderingsstyrelsen i alt 2372 landejendomme, der er blevet omkategoriseret som ejerboliger som følge af de nye regler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: