Annonce:
Annonce:

Vildt: Aldrig set før

En lille, sjælden fugl gæstede i denne uge en have i Vollsmose, som har fået mange fuglekiggere til villavejen

Fuglekrise - eller hvad? Ifølge Dansk Ornitologisk Forening (DOF) bliver der set færre danske ynglefugle i den danske natur, men i mellemtiden er gennemsnitsalderen hos fuglekiggerne steget. I videnskabens tjeneste er Ekstra Bladet taget i skoven for at se, om der er en sammenhæng

Fuglekrise - eller hvad? Ifølge Dansk Ornitologisk Forening (DOF) bliver der set færre danske ynglefugle i den danske natur, men i mellemtiden er gennemsnitsalderen hos fuglekiggerne steget. I videnskabens tjeneste er Ekstra Bladet taget i skoven for at se, om der er en sammenhæng.
Annonce:
Følg Samfund

Kikkert, trappestige og kamera.

En klassisk trio til en god formiddag på Kildegårdsvej i Vollsmose. Mennesker fra nær og fjern valfarter til en helt bestemt have på den lille villavej.

Forklaringen er en sortstrubet jernspurv. 

Det er nemlig første gang nogensinde, at den er set i Danmark. Det skriver Fyens Stiftidende.

Havens ejere, Leif Knudsen og Lone Hedvig Hansen, fik øje på fuglen og vidste straks, at der var tale om et sjældent fund og et vildt syn.

- Jeg måtte have fat i først en og så to fuglebøger, men det var først i den tredje, den nye udgave af 'Europas fugle', at jeg kunne finde den, siger Leif Knudsen til mediet.

Dyrene du ikke vidste eksisterede

En diskret gæst
Både mennesker fra Tyskland, Polen og England har slået et smut forbi Kildegårdsvej i håb om at få øje på den lille gæst, der har placeret sig i Leif og Lones have.

Annonce:

Men den er ikke altid så nem at få øje på.

En sortstrubet jernspurv er nemlig en diskret fugl, der holder af at holde sig tæt ved jorden og forsvinde ind i krat og buskads.

Dog var der held for nogle af de fuglekiggere, der var på besøg i haven for at se den lille fugl onsdag og torsdag. Her fortæller flere 'kiggere' til Fyens Stiftidende, at de havde glæde af at krydse fuglen af på listen.

Også parret er meget begejstrede for at have haft mulighed for at have fuglen boende i haven.

- Det har været helt surrealistisk, siger Leif Knudsen.

Fem fantastiske naturfænomener

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: