Vildt fænomen: Patrick så neonblå delfiner

Det er bestemt ikke hver dag, at man kan se neonblå delfiner i havet

Se det imponerende syn her. Video: AP/Newsflare
Følg Samfund

Det var et magisk øjeblik, da Patrick Coyne oplevede noget af det mest surrealistiske, han kunne have drømt om. Og han filmede det.

Kan du forestille dig at se en lille flok af lysende, neonblå delfiner?

Det var det syn, der mødte fotografen Patrick Coyne og en ven, da de sent onsdag aften var ude at sejle ved Newport ud fra Californiens kyst, skriver Orange County Register.

Vennerne var taget ud på sejlturen i mørket i håb om at se væsener, som blev lyst op i havet. De var lige ved at opgive deres jagt på det smukke fænomen, da de pludselig fik, hvad de havde ønsket sig, og endda mere til.

Havet lyste op
To lysende delfiner dukkede op i det ellers kulsorte vand.

- Jeg tænkte bare, at det her ikke kan være rigtigt. Det er så magisk. Efter de to første delfiner havde leget med os, dukkede der nogle flere op, fortæller Patrick Coyne.

Delfinerne ville lege, som Patrick Coyne forklarede, og de fulgte båden i mere end 15 minutter.

- Hånden på hjertet, så har det her været den mest utrolige oplevelse i mit liv. Jeg har været uhyre heldig. Det her overgår alt, fortalte han.

Vildt fænomen
I lidt over en uge har fænomenet været at opleve i havvandet ved Newport Beach på grund af bioluminescens, som får organismer i vandet til at afgive lys ved bevægelse.

Det mørke hav og delfinerne kroppe blev lyst op af af det lys, som dette unikke fænomen skaber. Det er et sjældent syn, som ikke sker ofte i havet omkring Newport Beach.

Videoen af det fantastiske naturlige lysshow er blevet delt mere end to millioner gange på det første døgn, den blev lagt på nettet.

- Jeg tror, at folk er virkelig glade for at se noget natur, forklarede vennen, som var med på båden.

Havde ventet længe
Fotografen havde ventet mange dage på at opleve det sjældne fænomen.

Det er i forbindelse med 'red tide', eller på dansk 'rødt tidevand', som er en kraftig algeopblomstring i havet, hvilket forårsager en form for misfarvning af vandet. Det er det første tegn på, at bioluminescens kan forekomme.

Det såkaldte morild er meget uforudsigeligt, og det er ikke til at sige, om det vilde naturfænomen producerer bioluminescens, eller hvor længe, det står på, skriver O.C. Register.

I løbet af dagen 'svømmer' de fotosyntetiske organismer opad mod lyset og danner et tyndt og tæt lag ved overfladen. Når der så er bevægelse fra enten en båd eller et dyr i havet, så får det de bioluminescense dinoflagellater til at afgive lys.

Det er let for det blotte øje at se, ligesom det med et professionelt kamera let kan opsnappes.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+