Vildt fund: Fandt 30 perler i én østers

En kvinde fra Randers-egnen opdagede i lørdags 30 perler i én og samme østers

En kvinde fra Randers-egnen har muligvis sat Danmarksrekord da hun i lørdags fandt 30 perler i én østers.

Et selskab på 35 personer havde samlet østers i Vadehavet, og da de skulle spise de grillede skaldyr, vrimlede det pludselig med perler.

- Der er da noget i den, sagde hun og spyttede et par perler ud, fortæller Benny Thomsen, der er kusk på de såkaldte østers-safarier på Mandø.

- Jeg tænkte, da hun havde spyttet de første 10 ud, at det var fantastisk. Så fortsatte det bare, siger han til Ekstra Bladet.

De første perler blev efterfulgt af flere. Og til sidst lå der altså 30 perler, som hun havde fundet i den samme østers.

I de fire år, Benny Thomsen har kørt ture, har kun tre turister fundet perler.

Chancerne for at finde så mange perler er meget lille.

Benny Thomsen vurderer, at hver gæst i gennemsnit finder 20 østers. Ud af de omtrent 28.000 østers, turisterne har fundet i løbet af de fire år, har to gæster hver fundet én perle og så var der kvinden fra Randers-egnen.

- Og så lige pludselig finde 30 i én østers, så tænker man, at der er noget galt, siger Benny Thomsen.

Han siger, hans kone i lang tid har drillet ham med, at han aldrig kom hjem med perler til hende.

- Hun kan ikke forstå, jeg aldrig kommer hjem med noget. Hun synes, jeg må ikke være grundig nok, siger han til Ekstra Bladet.

2-3 millimeter
Perlerne dannes, når der kommer et fremmedlegeme - f.eks. et sandkorn - ind i østersen. For at forsvare sig mod fremmedlegemerne, indkapsler østersen dem, fortæller Benny Thomsen. 

Den heldige østers-jæger blev da også meget overrasket over sit fund og planlægger ifølge Benny Thomsen at få lavet smykker af sit fund.

Dem, som kvinden fra selskabet fandt var ca. 2-3 millimeter. De tidligere fund var omkring 5 mm, siger Benny Thomsen.

- Det her, tror jeg, er danmarksrekorden. Jeg ved, at Margrethe Vestager engang har fundet en østers med tre perler i, men 30 lyder helt skørt, siger Benny Thomsen.

Østerssæsonen varer fra september til april og Mandø Event kører ud til sandbankerne, hvor østersene yngler, en gang om dagen.

Folk er velkomne på tur
Benny Thomsen anbefaler ikke, at folk selv kører ud på Mandø for at lede. Man kun kan samle, når det er lavvande, men tiden skifter en time hver dag, så man skal være erfaren for at vide, hvornår man kan køre derud, siger han.

Han vil til gengæld gerne være guide, hvis nogen vil forsøge at slå den mulige rekord.

- De må da gerne ringe. Jeg vil da gerne tage dem med derud. Så kan de forsøge, siger han.

Det var i 2011, at den tidligere økonomi- og indenrigsminister over en frokost med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) opdagede en perle på sin tallerken med østers.

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere