Annonce:
Annonce:

Vildt job: Du kan blive Forsvarets nye Lisbeth Salander

Kender du til x86-shellcode, så kan det være, at du bliver Forsvarets Efterretningstjenestes nye Lisbeth Salander

Forsvarets Efterretningstjeneste er indbegrebet af James Bond, Lisbeth Salander og NSA, siger it-journalist efter opslag, hvor Forsvaret søger hacker. (Arkivfoto: AP)
Forsvarets Efterretningstjeneste er indbegrebet af James Bond, Lisbeth Salander og NSA, siger it-journalist efter opslag, hvor Forsvaret søger hacker. (Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Ved du, hvad bufferoverflows, heap-spray tenikker og x86-shellcode er? Så er du måske Forsvarets Efterretningstjenestes nye Lisbeth Salander. Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) søger nemlig en blackhat' specialist og en systemadministrator.

Spørger man IT-journalist Anders Kjærulff betyder ovenstående, at FE søger en cyberkriger og en cyberspion.

- Forsvarets Efterretningstjeneste er jo indbegrebet af James Bond, Lisbeth Salander og NSA. De forsøger at opsnappe al den information, der kan være til fordel for Danmark.

For den almindelig borger kan det måske være svært at forstå FE's stillingsopslag, men fortvivl ej, for overvejer du at søge stillingen, så forklarer Anders Kjærulff, hvilken job det egentlig er du søger.

Annonce:

- En blackhat er ekspert i skadelig hackning. Vedkommende er en slags cyberkriger, der skal forsvare mod hackerangreb udefra, men også kunne gå til angreb, siger han.

Man skal for eksempel kunne sikkerhedstjekke systemer for fejl ved at hacke sig ind i dem og så efterfølgende rette hullerne til, så man ikke har mulighed for at blive hacket igen eller kunne bruge det aktivt til at angribe tilbage på dem, der forsøger at hacke sig ind. Overvejer man at søge stillingen som systemadministrator, bliver man en slags cyberspion.

- Det er en slags elektronisk agent eller cyberspion. Det man skal gøre er at opsnappe den elektroniske kommunikation, der kommer udefra og overvåge forskellige interesser, siger Anders Kjærulff.

Forsvarets Efterretningstjeneste blev tildelt 415 millioner som en del af terrorpakken, som blev vedtaget 10. april i år.

- Cyborgkrig er det nye sort. Det koster nemlig ikke særlig meget i forhold til at købe tanks.

Annonce:

- Det er en branche, hvor man ikke kan stole på, hvad den anden laver, siger Anders Kjræulff om den branche, som du potentielt overvejer at søge ind i.

Det søger FE

Skal du søge jobbet syn FE's nye cyberspion, skal du blandt andet beskytte Danmark mod 'forskellige former for trusler og angreb'. Som forsvar mod det, skal man:

- (..) indhente oplysninger om trusler ude i verdenen på forskellige måder.

Det lyder måske, som man skal ud og hacke sig ind hos andre lande, og det er ifølge Anders Kjærullf sikkert også en del af jobbet.

- Forsvarets Efteretningstjeneste er vores NSA. Deres opgave er spionage og at undgå kontraspionage. Og når man skal imødegå hacking udefra, så vil man nok også spionere på andre lande, siger han.

Hvis du skal passe ind blandt de andre medarbejdere hos FE, så skal du have en meget høj bevidsthed og elske Gud, Dronningen og fædrelandet. Sådan beskriver Anders Kjærulff det nemlig som.

Annonce:

- Det bliver interessant at se, hvilke typer de tiltrækker. Fordi de mennesker som er rigtigt gode til det, som Forsvaret søger, de sammenligner sig meget med andre hackere og går slet ikke op i penge eller prestige, siger han.

Hvis du får jobbet, er din kommende arbejdsplads i Dragør, hvor FE har en masse antenner stående, som opfanger al elektronisk kommunikation.

Du skal faktisk sikkerhedsgodkendes før du overhovedet kan komme til samtale.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Forsvarets Efterretningstjeneste i går, som desværre ikke er vendt tilbage , før denne artikel blev publiceret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: