Vildt: Landmand fanger gigantisk alligator der åd hans køer

En landmand og en jagtguide fik sig lidt af en overraskelse søndag

Den gigantiske alligator er 4,5 meter lang og vejer omkring 360 kilo. Den menes at være omkring 100 år gammel. (Foto: Blake Godwin/Outwest Farms, Inc)
Den gigantiske alligator er 4,5 meter lang og vejer omkring 360 kilo. Den menes at være omkring 100 år gammel. (Foto: Blake Godwin/Outwest Farms, Inc)

En kæmpemæssig alligator blev søndag fanget af gårdejer Lee Lightsey den lille by Okeechobee i den amerikanske stat Florida.

Krabaten, som vejede lidt over 360 kilo og var omtrent 4,5 meter lang, blev spottet i vandoverfladen af jagtguide Blake Godwin, efter den tilsyneladende havde dræbt og spist af landmandens kvæg.

- Vi fandt også resterne af hvad der lignede kvæg i vandet. Vi vurderede, at den angreb vores dyr, når de kom for at drikke, siger Blake Godwin til lokalmediet Fox13.  

Alligatoren var så stor, at den, efter Lee Lightsey havde skudt den, måtte trækkes op af vandet med en traktor.

- Det er svært at tro, at noget, der er så stort, lever i det fri. Jagt er en livsstil for os, og vi er meget stolte af det, siger Blake Godwin, som i 18 år har været jagtguide for blandt andet alligatorer, kalkuner og vildsvin. Alligevel er denne alligator den største, han nogensinde har set, siger han.

Lee Lightsey har efter den kæmpestore fangst lagt et billede op på sin gårds Facebook-side. Det menes, at alligatoren er omkring 100 år gammel.

Nu planlægger jagtguiden og landmanden at donere alligatorkødet til velgørenhed, og vil desuden have dyret udstoppet.

Sidste år fangede en italiensk mand en kæmpestor fisk. Dén fangst snakker han formentlig stadig om.

63 kommentarer
Vis kommentarer