Annonce:
Annonce:

Vildt rentefald: Historisk låne-mulighed

Kommende boliejere står i en unik situation lige nu. For første gang nogensinde kan boligejerne få et afdragsfrit 1,5 pct. lån.

Annonce:
Følg Samfund

Den seneste tid har de finansielle markeder været præget af uro, og det har presset renterne ned, hvilket kommer danske boligejere til gode med billigere lån.

Udviklingen har betydet, at Nykredit/Totalkredit fredag for første gang nogensinde har åbnet for et 30-årigt fastforrentet med 1,5 procent i rente, hvor der samtidig er afdragsfrihed. Det er ikke set tidligere i Danmark.

- Vi har gennem et stykke tid oplevet, at der har været finansiel uro, og de store centralbanker har udtrykt forsigtighed. Det har betydet, at renterne er blevet trykket ned, siger Jeppe Borre, der er chefanalytiker i Totalkredit.

- I denne uge har EU sagt, at der er ringere udsigt for væksten i eurozonen, og der har været negative forlydender omkring handelskrigen, og det har trykket renterne yderligere, siger han.

Jeppe Borre gør opmærksom på, at man skal tænke sig grundigt over, hvad man bruger de ekstra penge i budgettet til, hvis man vælger et lån uden afdrag.

- Det kan være en god idé, men man skal overveje, hvad man bruger afdragsfriheden til. Man skal huske på, at det bestemt ikke er gratis at vælge afdragsfrihed.

- Man betaler mere i bidragssatser, og kurstabet er også højere, end hvis der er afdrag på lånet, siger Jeppe Borre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

TILTALE

Annonce:
Annonce: