Vildt uvejr: Her ramte kraftigt skybrud og 1540 lyn

Bornholm blev i nat ramt af 1540 lyn og lokalt blev der lokalt målt 27 millimeter regn på 30 minutter

Bornholm blev ramt af kraftigt uvejr i nat. (Foto: DMI)
Bornholm blev ramt af kraftigt uvejr i nat. (Foto: DMI)

Har du billeder eller video af uvejret, og har du lyst til at fortælle om dine oplevelser i nat? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Bornholm blev natten til søndag ramt af et kraftigt uvejr. 1540 lyn slog ned, og i Rønne faldt der cirka 27 millimeter regn på en halv time, hvilket svarer til næsten dobbelt skybrud.

- Rønne er det eneste sted, hvor vi har målinger om skybrud, men der er også andre steder på Bornholm, hvor det har regnet meget kraftigt igennem hele natten, siger vagthavende meterolog ved DMI, Lars Henriksen, til Ekstra Bladet.

- Det er overordnet den vestlige del af Bornholm, der først på natten og midt på natten har fået heftige byger med torden op over, siger han.

Ved et skybrud betyder det, at der er stor risiko for oversvømmede kældre, og meterologen ved DMI er ikke i tvivl om, at der er flere bornholmere, der er vågnet op til vand i kælderen.

- Jeg talte med en i morges, der var vågnet op til en oversvømmet kælder, så det har været rimelig heftigt, siger meterologen fra DMI.

Meterologen forklarer, at regnen faldt meget lokalt, så der rent faktisk var dele af Bornholm, som næsten ikke blev ramt.

- Den nordlige del af Bornholm fik ikke mere end 1-2 millimeter på en halv time, og den østlige del fik 5-6 millimeter. Det var kun rigtig slemt i den vestlige del, forklarer Lars Henriksen.

- Hvordan kan det lade sig gøre, at regnen falder så lokalt?

- Det er typisk sådan en vejrsituation, når der kommer tordenceller op over os. De kunne lige så godt have været feset lige vest om øen, men nu var det så uheldigt, at det ramte Bornholm og gav en ordentlig masse vand, siger den vagthavende meterolog.

Meterologen forklarer, at bornholmerne er vågnet op til sol og en skyfri himmel dagen derpå. I resten af landet bliver det ligeledes en solrig dag med et par og 20 grader. 

Har du billeder eller video af uvejret, og har du lyst til at fortælle om dine oplevelser i nat? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

17 kommentarer
Vis kommentarer