Vildt vejr: Fra frost til 20 grader

Temperaturerne vil gå fra fem til 20 grader på få dage

Lufferne frem. Lufferne tilbage. Frem med solbrillerne.

Historien om årets første nattefrost har lige lagt sig, og nu kan DMI så melde, at temperaturerne stiger til solbrillevejr. Alt sammen inden for en uge.

Denne mandag blev det meddelt, at årets første nattefrost havde indtruffet, men hen over weekenden og frem mod mandag er der gode chancer for, at termometret kommer op og kysse 20 grader, lyder det fra DMI.

- Der kommer en stabilisering med et højtryk, der kommer tæt på os. Det giver en svag strømning af relativ lunere luft, som giver de forholdsvis høje temperaturer, som vi kan opleve i weekenden med temperaturer på op mellem 15 og 20 grader, siger vagtchef, Henning Gisselø.

Et vejrskifte er på vej over Danmark, og det giver et dejligt, lunt efterårsvejr. Foto: Polfoto Samfund - 10. okt. 2017 - kl. 15:45 DMI med spritny prognose: - Det ser rigtig lovende ud

Men ligesom i eventyrene skal der lidt skidt til, før det gode kommer. Således også de næste dage - vel bedst beskrevet som klassisk efterårsvejr.

- I dag og i morgen skal vi have noget regnvejr og noget blæst.

- Den koldeste nat bliver nok natten til fredag, hvor der kommer et hul i skyerne, og hvor vi når ned omkring de fem grader, siger han.

Men når skolernes efterårsferie melder dets ankomst, vil solen formentlig kigge igennem, og det kan godt fortsætte ind i næste uge, lyder det.

- Det lune vejr kunne godt fortsætte i hvert fald ind til midt i næste uge, hvor vi stadigvæk har det lunt og stabilt. Når vi nærmer os weekenden efter, bliver det mere usikkert, siger Henning Gisselø.

 

1 af 2 I 2014 kom temperaturerne op mellem 12 og 15 grader i november. Mandag kan heldige mærke solen og 20 grader. Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 2 Solen vil sende temperaturerne op på 20 grader mandag. Foto: Colourbox
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen