Vildt vejr: Her er det værst

Vejret har i den grad skiftet karakter, og det fortsætter ind i næste uge ifølge DMI

Omkring Albertslund har Motorring 4 lørdag morgen været meget glat. Video: Kenneth Meyer

Det er et sørgeligt syn, der møder danskerne lørdag morgen og formiddag, når de kigger ud af vinduerne.

For vejret er bestemt ikke til en tur i haven, men måske nærmere til et tæppe og en kop te indendøre. Det har nemlig både regnet og sneet natten over, og det fortsætter i løbet af dagen.

Det fortæller vagthavende meteorolog Henning Gisselø ved DMI og tilføjer, at der ikke som sådan er en landsdel, der slipper for det kedelige vejr.

- De kraftigste byger ligger i bånd nu fra København over Aarhus til Vestjylland. De trækker sydover, hvor det værste skulle være overstået omkring klokken otte. Der kan dog stadig komme byger senere, men de bliver ikke ligeså kraftige, siger han.

Flere læsere har sendt billeder ind til Ekstra Bladet. Foto: Privatfoto
Flere læsere har sendt billeder ind til Ekstra Bladet. Foto: Privatfoto

Det fortsætter
Ifølge meteorologen er det interessante ved vejret ikke, hvor meget nedbør, der er faldet, men under hvilke temperaturer.

- Der er ikke faldet en stor mængde regn. Men det overraskende har været, at der har været glat, og det har haglet ned. Folk har fået sommerdæk på bilerne, og det har måske givet nogle færdselsuheld, siger han.

Han fortæller ydermere, at det kolde vejr vil fortsætte til i hvert fald onsdag den kommende uge. Derefter skulle det blive gradvist varmere.

Der både grønt og hvidt i Danmark lige nu. Foto: Privatfoto
Der både grønt og hvidt i Danmark lige nu. Foto: Privatfoto

Det ser trist og gråt ud i weekenden, men inden længe kan vi se frem til et markant vejrskifte. Se vejrudsigten fra DMI her.

47 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere