Vilks deltager i seminar på DR - per telefon

Brev adresseret til Lars Vilks var ufarligt, men medførte evakuering af avisredaktion i Örebro

Den svenske kunstner Lars Vilks befinder sig på et ukendt sted efter weekendens attentat i København, men han fortsætter planmæssigt sit kunstneriske arbejde og forberedelsen af nye seminarer.

Således deltager han torsdag - per telefon - i et seminar på Danmarks Radio.

Seminaret er en genoptagelse af det seminar, som lørdag blev afbrudt af attentatet ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro, som menes at skulle have været rettet mod ham.

- Vi kommer vel til at diskutere de hændelser, som er sket. De, som var med, får bearbejdet deres oplevelser og taler om, hvordan de opfattede situationen, siger Vilks til TT.

Den danske performancekunstner og skribent Uwe Max Jensen, som også medvirker, siger, at radioprogrammet indspilles med publikum torsdag formiddag.

Vilks siger, at det er uklart, hvornår han forlader sit skjulested, ligesom det er usikkert, hvornår han kan flytte tilbage til sit eget hjem.

- Det kommer nok til at vare lidt tid. Det første skridt bliver, hvornår jeg kan komme uden for. Jeg har et ret stort fysisk behov for at bevæge mig, og dette behov vil blive endnu stærkere om nogle dage.

Det svenske politi har ingen kommentarer til personbeskyttelsen af den svenske kunstner.

Vilks siger, at han "går ud fra, at politiet må opgradere dets våbenarsenal", siger han.

Bombeeksperter blev onsdag sendt fra Stockholm til Örebro, hvor avisen Nerikes Allehanda havde modtaget et brev adresseret til Lars Vilks.

Politiet i Örebro afspærrede det rum på redaktionen, hvor brevet lå. Det indeholdt et hårdt materiale, men myndighederne anså det ikke for sandsynligt, at der var noget farligt i brevet, da det var sendt med almindelig post.

Brevet indeholdt heller intet farligt.

- Det føles godt, at politiet tager sagen alvorligt, siger chefredaktør på avisen Katrin Säfström.

Nerikes Allehanda har tidligere været udsat for trusler, efter at avisen har trykt Vilks' tegning af profeten Muhammed.

Brevet var afsendt fra Hannover i Tyskland, og avisen bringer et foto af den hvide konvolut på sin hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere