Ville snyde myndighederne: Gift ti gange på 11 år

39-årige Liana Barrientos var en overgang gift med ikke mindre end otte mænd på samme tid

Liona Barrientos kan forvente fire års fængsel, hvis hun bliver dømt 18. maj (Foto: AP)
Liona Barrientos kan forvente fire års fængsel, hvis hun bliver dømt 18. maj (Foto: AP)

'Den eneste ene' er ikke just noget 39-årige Liana Barrientos fra New York tror på. Fredag skulle hun for retten for mellem 1999 og 2010 at have giftet sig med ikke mindre en 10 forskellige mænd. Angiveligt i et forsøg på at fuppe myndighederne. Det skriver blandt andre The Journal News.

De mange ægteskaber skulle angiveligt være indgået som led i et større svindelnummer mod immigrationsmyndighederne i USA. Mændene kom da også så langt væk fra som Egypten, Tyrkiet, Mali, Pakistan, Tjekkiet og Georgien.

Jessica Lupo, der er distriktanklager i sagen, fortæller, at Liana Barrientos på nuværende tidspunkt er gift med fire mænd, men på et tidspunkt var helt oppe på otte styks på én gang.

- Når nogle af dem fik afvist opholdstilladelse, søgte de om skilsmisse. Liana Barrientos har indrømmet, at hun modtog penge for at gifte sig, siger anklageren.

Seks måneder, seks bryllupper
De fleste af ægteskaberne blev indgået mellem 1999 og 2002. Liana Barrientos gik dog helt bryllups-bananas i november 2001, hvor hun giftede sig to gange.

Fra valentinsdag 14. februar året efter, 2002, og seks måneder frem giftede kvinden sig ikke mindre en seks gange - altså én gang hver eneste måned.

I 2006 fik myndighederne i Bronx i New York dog på fornemmelsen, at der var noget, der ikke lugtede som det skulle hos Liana Barrientos. De fik færten, da de fandt ud af, at gom nummer otte, Rashid Rajput, kunne være til fare for USA ifølge terrormyndighederne. Han blev udvist, og Liana Barrientos' ægteskaber blev undersøgt. Det var dog først i 2010, da Barrientos ville gifte sig endnu en gang, at hun for alvor blev fældet. Hun kom nemlig til at skrive i papirerne, at hun aldrig havde været gift før, og det er som bekendt en løgn.

- Jeg har aldrig hørt om noget lignende, men desværre er der altid nogen, som forsøger at snyde systemet, siger Charlotte Madigan, der arbejder hos myndighederne i New York.

Hvis den 39-årige kvinde bliver dømt 18. maj, risikerer hun at skulle sidde fire år bag tremmer.

1 af 3 Liona Barrientos kan forvente fire års fængsel, hvis hun bliver dømt 18. maj (Foto: AP)
2 af 3 Liona Barrientos kan forvente fire års fængsel, hvis hun bliver dømt 18. maj (Foto: AP)
3 af 3 Liona Barrientos kan forvente fire års fængsel, hvis hun bliver dømt 18. maj (Foto: AP)
41 kommentarer
Vis kommentarer