Vinder astronomisk milliard-gevinst i lotto

En person med en kupon fra Florida er blevet millardær på held

(AP Photo/Nam Y. Huh)
(AP Photo/Nam Y. Huh)

Efter 23 trækninger uden hovedpræmie-vinder var det slut.

28, 30, 39, 59, 70 og 10.

Disse seks tal forvandlede sig fredag til 450 millioner dollars (2,785 milliarder kroner) for en person, som har købt en kupon i det store Mega Million-lottospil. Spillet er sammen med Power Ball de største amerikanske lottospil, som af og til gør heldige lykkeriddere til milliardærer.

Præmiepengene stiger for hver gang jackpotten ikke bliver vundet, og lige nu kan håbefulde spillere stadig vinde en ordentlig pose penge, da Power Ball-præmiesummen ligeledes er nået ekstreme højder. Her er der nemlig 570 millioner dollars på højkant svarende til 3,52 millarder kroner.

Voksende megapuljer
I 2015 blev reglerne for Power Ball ændret, mens reglerne for Mega Millions blev lavet om i 2017. Det blev gennem ændringerne endnu sværere at løbe med den helt store gevinst i begge spil.

Det betød samtidig, at den største lottogevinst nogensinde blev trukket i Power Ball-regi i 2016, hvor hovedpræmieren steg til 1,6 milliarder dollars (9,9 milliarder danske kroner).

Sandsynligheden for at blive Mega Million jackpot-vinder er 1 til 302 millioner, mens sandsynligheden er 1 til 292 millioner i Power Ball.