Vinder krig mod cyklister: Nu skal kommunen fjerne alle spor

Mountainbike-ryttere ødelægger naturen i fredet skovområde, mener lokal naturelsker. Nu giver Fredningsnævnet ham medhold i sagen

Henning Olesen, 72, kan se frem til færre mountainbikeryttere i den fredede skov ved hans hjem fremover. Foto: René Schütze
Henning Olesen, 72, kan se frem til færre mountainbikeryttere i den fredede skov ved hans hjem fremover. Foto: René Schütze
Følg Samfund

Det er slut med at køre mountainbike i den fredede del af Lundby Bakker ved Gistrup syd for Aalborg.

Det har Fredningsnævnet for Nordjylland netop slået fast i en kendelse, hvor de pålægger Aalborg Kommune at fjerne de ellers velbesøgte cykelruter i naturområdet.

Kommunen skal fjerne alle spor, så man i fremtiden ikke kan se, at bakkerne i en årrække har været flittigt brugt til sportsgrenen. Det skriver Nordjyske.

Ifølge avisen har Fredningsnævnet både studeret kort fra den oprindelige fredning fra 1960 og været ude og se på sagerne, hvorefter de har slået fast at etableringen af mountainbikeruterne 'ligger klart udenfor', hvad der har været intentionerne ved gennemførelsen af fredningen.

Turde ikke lade børnebørn lege i skoven
Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, sendte Aalborg Kommune sagen til Fredningsnævnet på en lokal beboers initiativ.

Henning Olesen, 72, har sammen med sin kone boet på en ejendom i skoven ved Lundby Bakker siden 2005. Området har været fredet i knap 60 år. Netop den fredede skov, var noget af det, der fik Henning til at falde for stedet.

- Førhen kunne man sende sine børn ud i skoven. Det kan man ikke mere. Jeg tør ikke lade mine børnebørn lege i skoven. Der kan jo pludselig kan komme en sportscykelrytter drønende ned ad skrænten med 40-50 kilometer i timen, sagde han, da han i maj måned viste Ekstra Bladet cykelruterne i området.

Det er spor som det her, Aalborg Kommune nu skal fjerne. Foto: René Schütze
Det er spor som det her, Aalborg Kommune nu skal fjerne. Foto: René Schütze
 

Kommunen kan klage
Han har de seneste år kæmpet ihærdigt mod de spor, som kommunen har givet tilladelse til at etablere i skovbunden. Fredningsnævnets afgørelse vækker derfor glæde i huset i skoven.

- Jeg er utrolig tilfreds med udfaldet, men det er utroligt, at man som borger skal bruge så mange kræfter og så lang tid på en sag, hvor forvaltningen i virkeligheden selv skulle have grebet ind, siger Henning Olesen til Nordjyske.

Aalborg Kommune har nu en frist på fire uger til at vurdere, om de vil klage over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Naturelsker i krig mod cyklister: - Jeg tør ikke lade mine børnebørn lege i skoven

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+