Vindmøllemilliarderne vender tilbage til Dong

Investeringer i vindkraft betaler sig nu for Dong, da de sender milliarder i kassen hos energiselskabet

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Dong Energy kan efter årets tre første måneder endeligt præsentere gode nyheder fra selskabet efter et 2015, der var voldsomt plaget af nedskrivninger og problemer i olieforretningen.

Stjernen i regnskabet er vindmølle-aktiviteterne. I årets tre første måneder steg omsætningen inden for området således med 50 procent til 5,8 milliarder kroner og driftsresultatet blev næsten fordoblet til 2,1 milliarder kroner.

- Vi ser nu virkeligt effekten af de mange investeringer, vi har foretaget inden for havvindmøller. Og samlet set tror vi på, at vi vil se en kraftig vækst inden for vind i hele 2016, siger finansdirektør hos Dong Energy Marianne Wiinholt.

Dong tjener penge på at drive store havvindmølleparker og på at sælge andele i de parker, som selskabet har opført. For sidstnævnte steg omsætningen med næsten 100 procent i kvartalet til 3,4 milliarder kroner.

- Vores forretningsmodel er at være i hele værdikæden. Så vi udvikler projekter, opfører dem, sælger dem og opererer dem, siger Marianne Wiinholt.

Hurtigst voksende teknologi

Det skulle gerne fortsætte med at være en stabil forretning for Dong Energy.

- Vindkraft får subsidier fra regeringerne, der løber længe. Så der er en meget sikker og stabil indtjening. Og vi ser stor støtte til udbygningen af offshore-vindkraft politisk over hele verden.

- Det er den hurtigst voksende teknologi inden for vedvarende energi. Derfor har vi besluttet af åbne et kontor i Taiwan og har købt op i USA, siger Marianne Wiinholt.

Mens vindkraft var stjerne i kvartalet var olie- og gasaktiviteterne stadig ganske pressede af markante nedskrivninger og den faldende oliepris. Derfor har der også været et større oprydning i divisionen.

- Vi er godt på vej med oprydningen. Og strategisk har vi truffet beslutningen om, at vi vil reducere investeringer til et minimum og bruge pengene til at investere i vindkraft, siger Marinanne Wiinholt.

3 kommentarer
Vis kommentarer