Vindstød af stormstyrke: Her rammer blæsten

I den sydlige del af landet vil der ramme vindstød af stormstyrke

Træer kan vælte og spærre vejstrækninger, når der er vindstød af stormstyrke. (Foto: Polfoto)
Træer kan vælte og spærre vejstrækninger, når der er vindstød af stormstyrke. (Foto: Polfoto)

Hold på hat og briller i dagene før påske. I eftermiddags- og aftentimerne tirsdag vil der nemlig flere steder være kraftig vind. Nogle steder vil vindstødene være af stormstyrke.

- Der, hvor det bliver værst, er i den sydlige halvdel af landet. Når vi kommer ud midt på eftermiddagen starter det i sydvest og så breder det sig ud i eftermiddags og aftentimerne mod øst. Det rammer den sydlige del af Sjælland i aftentimerne, siger vagtchef hos DMI Lars Henriksen.

Et lavtryk bevæger sig tirsdag eftermiddag fra Nordsøen hen over den nordlige del af Danmark på vej mod de baltiske lande. På sydsiden af lavtrykket vil der forekomme kraftige vindstød af stormstyrke. Derfor har DMI sendt et varsel af sted.

Vindstød af orkanstyrke
De kraftige vindstød ventes at starte ved 15-tiden i morgen, tirsdag, ved den jyske vestkyst. Vindstødene når frem til Bornholm i løbet af aftenen.

- Ude ved Vadehavet har den nyeste prognose vist, at der måske kommer vindstød af orkanstyrke. Men det er stadig lidt usikkert. Der kommer stormende kuling flere steder.

Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik. Det oplyser DMI på deres hjemmeside.

I den nordlige del af landet bliver der ikke så blæsende. Nedbøren kan til gengæld slå over i slud eller lokalt tøsne.

- Det gode er, at det ser ud til at være ret hurtigt løbende. Når det kommer, så varer det måske to-tre timer, så slår vinden af igen, siger Lars Henriksen, vagtchef hos DMI.

48 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere