Vindstød af stormstyrke over Danmark: Her frarådes kørsel

Både over Øresund og Storebælt står vinden torsdag så stærkt, at vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over

DMI's meteorolog forklarer, hvordan vejret arter sig i dag.

Der står en kraftig vind ind på både Øresunds- og Storebæltsbroen torsdag morgen. Det får Vejdirektoratet til at fraråde vindfølsomme køretøjer at benytte de to broer.

Øresundsbroens forbindelse til Sverige burde dog være farbar for de vindfølsomme køretøjer senere torsdag ifølge Vejdirektoratet.

- På Øresundsbroen og Storebæltsbroen melder broforbindelsen om, at der er så kraftig blæst, at de fraråder vindfølsomme køretøjer at passere broen, siger Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratet.

Forbindelsen mellem Sjælland og Fyn forventes derimod først farbar for de lette køretøjer igen fredag.

Også på to af de andre store knudepunkter over vand, Lillebæltsbroen og Farøbroerne, advarer Vejdirektoratet om kraftig vind. Dog ikke i en grad, der betyder, at nogle typer køretøjer frarådes at køre over broerne.

På Farø forventes det kraftige blæsevejr at være overstået natten til fredag. På Lillebæltsbroen må man forvente vind om ørerne indtil op af fredagen.

Isende kold morgen
Ifølge DMI har der flere steder i landet været vindstød af stormstyrke, men vinden stilner formentlig lidt af i løbet af dagen.

- Det har blæst rigtig meget her i natte- og morgentimerne. Nogen steder med vindstød af stormstyrke og med kuling mange steder, siger Thyge Rasmussen, meteorolog hos DMI.

Derudover er der faldet en del regn over landet. Men lokalt har det været så koldt, at det er faldet som 'iskorn'.

 - Lokalt har det været, det vi kalder, iskorn. Det minder lidt om hagl. Det har altså været isnende koldt, det der er kommet ned - men altså mest i form af regn.

Ifølge DMI vil blæsten fortsætte dagen i gennem, men ikke helt lige så kraftigt, som i den har været i morgen- og nattetimerne.

Temperaturerne ligger ifølge DMI mellem to og syv grader.

20 kommentarer
Vis kommentarer