Vink farvel til frosten: 10 graders varme rammer Danmark

Nu er det slut med sne, frost og glatte veje. Et vejrskifte med 10 graders varme er på vej mod Danmark

I den kommende periode kan du se frem til op mod 10 graders varme. Foto: Jens Dresling
I den kommende periode kan du se frem til op mod 10 graders varme. Foto: Jens Dresling

Er du træt af at skrabe frost af bilruden, at salte foran huset eller den iskolde cykeltur til arbejde? Så har DMI gode nyheder til dig. Det er nemlig slut med frost både om dagen OG om natten. Et vejrskifte rammer Danmark med væsentligt højere temperaturer - måske helt op til 10 graders varme.

Steen Rasmussen, vagthavende hos DMI fortæller:

- Det bliver anderledes, end vi har været vante til den seneste tid. Omslaget kommer i dag, med varmere luft, men også med lidt regn. Den kommende periode kommer til at byde på mere skyet vejr, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

- Det er heldigvis slut med frostvejret. Temperaturerne kommer fredag og lørdag op i nærheden af 5-8 grader. Søndag måske op til omkring 9 grader. Så det bliver gradvist varmere og varmere - selvom solen ikke titter frem, lyder den lune besked fra Steen Rasmussen.

Mandag er indtil videre den dag, hvor luften bliver varmest.

- Om der bliver op til 9 eller 10 grader er svært at sige, så mange dage frem. Men det bliver i lejet; 5-10 grader. Så det vil følges noget anderledes de kommende dage.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. For selv om luften bliver lun, skal du finde dig et sted med masser af læ for rigtigt at kunne mærke det markante omslag i vejret. Der kommer nemlig også en del mere vind.

- Vi forventer en let til frisk vind fra i dag og frem til søndag. Og så tager vinden til, og vi får et lavtryk ind over landet. Så især fra mandag, vil det blive meget mere blæsende. Måske helt op til kuling nogle steder, så det bliver noget, der kan mærkes, siger vagtchefen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen