Vintervejr lige om hjørnet: Nu kommer der kulde og sne

DMI forventer koldt vejr med sne i hele landet den kommende tid samt voldsomt vejr i Vestjylland

Søndag morgen kan det se sådan ud. Koldt og med sne. (Foto: Joachim Adrian)
Søndag morgen kan det se sådan ud. Koldt og med sne. (Foto: Joachim Adrian)

Tiden med mildt vejr og temperaturer godt over frysepunktet ser ud til at være forbi det næste stykke tid.

I stedet ser klassiske Kong Vinter ud til at tage over med minusgrader og sne, oplyser DMI.

De kommende uger vil vinden sandsynligvis ikke længere komme fra vest, men i stedet fra øst - det kolde Sibirien.

- Nu bliver det vintervejr. Vi kommer formentlig til at ligge omkring frysepunktet fra søndag, og om natten kan vi komme ned på minus 5. Men det afhænger også lidt af vind- og skyforhold, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Jørn Thomsen, der dog ikke tror, at der bliver tale om tocifrede minusgrader.

Samtidig vil et snefald kunne gøre det væsentlig koldere, hvis det lægger sig tykt over jorden. Og det er formentligt på vej. 

- Det ser ud til, at der kommer sne. Hvor meget der kommer, er dog svært at sige, men søndag morgen vil landet nok være snedækket. Men hvor meget sne der kommer, er alt for usikkert at sige endnu.

(5-døgnsprognose fra DMI. Vær opmærksom på, at prognosen hele tiden ændrer sig. Se den nyeste her.)

Hvis man tager brillerne på og ser ud endnu længere end på den normale 5-døgnsprognose, så ser tendensen ud til at fortsætte. Således kommer temperaturerne til at fortsætte omkring frysepunktet de næste uger.

Kraftigt snevejr
Samtidig betyder den kolde luft sammenholdt med de forholdsvis varme temperaturer i de danske havvande, at der er gode muligheder for snefald.

Især for en specifik dag i næste uge, kan der komme store mængder sne.

'På prognosen for tirsdag middag den 20. januar blæser en rigtig kold vind fra øst hen over Danmark, og da havvandet omkring os er ca. 3 grader varmere end normalt for årstiden, er betingelserne for særdeles kraftige snebyger tilstede,' skriver DMI på sin hjemmeside.

Vindstød af stormstyrke
Foruden sne og kulde kan man i Vestjylland forvente vindstyrke op til stormstyrke i nat fra torsdag midnat frem til fredag morgen klokken 9.

- Torsdag har det blæst og regnet meget i det meste af landet, men det bliver nok lige en tand værre i Vestjylland i nat, siger vagthavende meterolog Frank Nielsen.

Det drejer sig om Esbjerg, Fanø, Varde, Thisted, Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern, hvor der er risiko for nedblæste tagsten, væltede træer og spærrede vejstrækninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer