Virkelighedens Robin Hood: Stjal 580.000 kroner fra myndighederne og gav til de fattige

36-årige Steven overførte store beløb til mindre bemidlede mennesker i flere år, før han til sidst blev opdaget. Nu skal han en tur i spjældet

Gennem tre år franarrede Steven Shaw systemet 580.271 kroner. Han påstår, at han intet fik ud af det selv. (Politifoto)
Gennem tre år franarrede Steven Shaw systemet 580.271 kroner. Han påstår, at han intet fik ud af det selv. (Politifoto)

Som en rigtig Robin Hood lykkedes det for 36-årige Steven Shaw at narre myndighederne for 55.611,92 britiske pund (580.271 kroner, red.) og sende dem videre til intetanende, mindre bemidlede britiske borgere. Det skriver Daily Mail.

I lidt over tre år udnyttede den britiske mand den magt, han havde i sit job som formidler af boligydelser i det kommunale råd i byen Swindon. Uden, at de selv vidste af det, overførte han gennem samtlige år beløb af forskellige størrelser til folk, som havde svært ved at få deres liv til at hænge sammen rent økonomisk.

Lisa har brug for hjælp til alt. Men efter at hun mistede 90 procent af sit plejetillæg på 6000 kroner, føler hun sig bundet til hjemmet og stierne rundt om det. (Foto: Linda Johansen) Samfund Spastiker bundet til sit hjem: Kommunen sparer mit liv væk

Men til sidst blev den britiske Robin Hood opdaget i sit velmente, men dybt ulovlige, foretagende. I retten insisterer han på, at han aldrig selv tjente et eneste pund ved at kanalisere pengene ud af kommunekassen af snedige omveje.

- Han startede effektivt i bunden af rangordenen på kontoret, arbejdede sig op og blev manager for den afdeling, som styrer alle udbetalinger og konti i det system, siger Colin Meeke, som har forsvaret den 36-årige barmhjertige samaritaner i retten.

FIK NOK. Susanne Obel Frydkjær kunne ikke længere stå inde for det menneskesyn, der kom i kommunerne efter kommunalreformen. Derfor valgte hun for fem år siden at blive privat socialrådgiver. (Foto: Ernst van Norde) Samfund Privat socialrådgiver: - Jeg havde svært ved at håndtere det menneskesyn, der kom i det offentlige

I alt nåede Steven Shaw at foretage 93 ulovlige overførsler til 10 forskellige fattige borgere. Nogle beløb lød på det, der svarer til 8000 kroner, mens andre var på op mod 94000 kroner.

Da han blev opdaget og konfronteret af sine chefer i det kommunale råd, nægtede han at indrømme, at han havde gjort noget forkert. Den historie holdt han sig i første omgang også til, da politiet gik ind i sagen.

Steven Shaw er nu blevet dømt til halvandet års fængsel.

12 kommentarer
Vis kommentarer