Virker Mohamads advokat bekendt: Her har du set ham før

Mohamad Al Jaweris advokat har medvirket i flere store serier på de landsdækkende tv-kanaler

Nima Nabipour er advokat for Mohamad, der, ifølge eget udsagn, blev tvunget til at underskrive sin opsigelse hos Bilka, fordi personer havde følt sig stødt over hans indlæg i en islam-fjendtlig Facebook-gruppe.

Hvis du synes, at 17-årige Mohamad Al Jaweris advokat Nima Nabipour spillede sin rolle godt, da de mødte pressen efter mødet med Dansk Supermarked i dag, så har det måske flere forklaringer. Selvom den vægtigste trods alt er, at han er uddannet jurist fra Københavns Universitet og arbejder som advokat hos 'Christiansen & Goldschmidt ApS', der er i kontorfællesskab med 'CPH Lex Advokater'.

Nima Nabipour er nemlig også skuespiller og uddannet ved Det Danske Filmskuespillerakademi.

Det iranskfødte multitalent har blandt andet haft roller i højtprofilerede tv-serier som 'Sommer', 'Anna Pihl', 'Livvagterne' og 'Broen'. I 2015 har han været med i et afsnit af TV 2-dramaserien Norskov.

Nima Nabipour er født i Iran og kom til Danmark med sin familie som 3-årig. Han er vokset op i Sønderborg

.

Her ses Nima Nabipour i rollen som Yasin, der er kæreste med Lærke i DR-serien 'Sommer'. Foto: Thomas Marott, DR
Her ses Nima Nabipour i rollen som Yasin, der er kæreste med Lærke i DR-serien 'Sommer'. Foto: Thomas Marott, DR

Allerede som jurastuderende vandt han sin første sejr i retten, da han var anklaget for overtrædelse af politivedtægten, fordi han angiveligt skulle have været provokerende over for en politipatrulje. Han nægtede at betale bøden, indrykkede en annonce i ugeavisen for at finde vidner og førte selv sagen, som endte med at frikende ham. Efterfølgende sagde han til JydskeVestkysten:

- Jeg har hele tiden villet ansættes som jurist ved politiet. Men nu har jeg arbejdet et helt år med det her. Så nu kunne jeg faktisk også godt tænke mig at blive forsvarsadvokat.

Før han blev det, har han dog også arbejdet som anklagerfuldmægtig i Justitsministeriet og juridisk konsulent hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Ekstra Bladet har spurgt advokaten, hvad han er mest: Skuespiller eller advokat. Og han er ikke i tvivl.

- Advokat. Jeg lavede meget skuespil, da jeg var studerende. Og gør det stadig, når tiden og muligheden er det. Men nu er jeg advokat og prioriteter det højt, siger han uden at være helt begejstret for at skulle fortælle om sig selv.

- Nu handler det jo om Mohamad, som han siger.

Artiklen er opdateret 6. januar 2015: Der stod fejlagtigt i artiklen, at Nima Nabipour er ansat hos Advokaterne Strandvejen. Han er ansat hos 'Christiansen & Goldschmidt ApS', der er i kontorfællesskab med 'CPH Lex Advokater'.

872 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere