Onsdag satte den svenske elsikkerhedsmyndighed en stopper for salget af to slags ladebokse fra virksomheden Easee, der også sælger ladebokse til danske kunder.
Årsagen er, at de to produkter ikke opfylder nogle specifikke krav. Det kan ifølge myndigheden i værste fald betyde, at produktet, hvis der er andre fejl i installationen, kan forårsage brand eller kortslutning.
Men den afgørelse er virksomheden langt fra tilfreds med.
'Vi er meget uenige i beslutningen. Vores kunder kan fortsætte med at oplade sikkert, som normalt, og behøver ikke at foretage sig noget,' skriver Kenneth Bjerga, som er PR-chef for Easee Norden, i en mail til Ekstra Bladet.
'Vi vil fortsætte med at bekæmpe denne afgørelse og arbejder på både en anke og et midlertidigt påbud,' lyder det videre.
'Ingen risiko'
Den svenske elsikkerhedsmyndighed oplyser, at der ikke er meldinger hændelser, hvor der opstået brand eller kortslutning, ligesom at borgere, som har ladeboksen hængende, ikke behøver at pille den ned.
Myndigheden mener dog, at installationen skal fikses med ekstra beskyttelse.
'Sikkerhedsstyrelsen (den svenske elsikkerhedsmyndighed, red.) bekræfter selv, at der ikke er tilfælde, der har ført til brand- eller personskade. Der er ingen risiko for dette, og det, de frygter vil ske, er aldrig sket, fordi vores produkter er sikre,' skriver Kenneth Bjerga.
Artiklen fortsætter under billedet ...
PR-chefen understreger samtidig, at elsikkerhedsmyndigheden ikke beder borgere stoppe brugen af ladeboksene.
'De anbefaler stadig ikke at stoppe med at bruge opladeren, og de er heller ikke kommet med advarsler eller bekymringer om fortsat brug. Vores opladere er helt sikre, og alle vores kunder kan oplade sikkert hver dag,' skriver han.
Afventer information
De omtalte produkter er laderne Easee Home og Easee Charge, der blandt andet kan bruges til at lade elbiler i private hjem, og som også sælges i Danmark.
Ekstra Bladet var tidligere torsdag i kontakt med Sikkerhedsstyrelsen i Danmark, som ikke vurderer, at der er nogen umiddelbar fare for danskerne ved at anvende ladeboksene.
'Vi afventer, at fabrikanten informerer myndighederne i de lande, hvor ladeboksene er solgt, om, hvad de planlægger at gøre. Derefter vil vi afklare, om det er nødvendigt med konkrete tiltag i Danmark,' lød det blandt andet fra kontorchef Lone Brose.
Ole Birk Olesen har en ulovlig elevator i sin ejendom, som han igennem sit arbejde i Folketinget i årevis har forsøgt at gøre lovlig. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app