Virussen bliver 're-aktiveret': Nu giver dansk ekspert svar

Hos sydkoreanske patienter har man set, at coronavirus kan blive 're-aktiveret', men det skal man ikke være bekymret for, lyder det fra dansk ekspert

Professor og virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen maner til besindighed efter historien, om at coronavirus bliver 're-aktiveret'.
Professor og virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen maner til besindighed efter historien, om at coronavirus bliver 're-aktiveret'.
Følg Samfund

Meldingen fra Sydkorea lyder blandt andet i denne Reuters-artikel, at coronavirus er blevet 're-aktiveret' i 91 personer, efter at de har været smittet.

Men det er ifølge den danske professor og virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen ikke noget, som man skal være bekymret for, med den viden vi har nu.

- Efter min mening er der ikke meget, der tyder på, at de er blevet re-inficeret. Det er formodentlig en kombination af, at virusset er meget lang tid om at blive elimineret fra luftvejene, og at testningen ikke er 100 procent effektiv, så kan man godt, når man kommer ned på omkring detektionsgrænsen, svinge mellem positive og negative resultater i en periode, siger han til Ekstra Bladet.

- Det store spørgsmål er, om de her personer selv bliver syge og smitter andre. Så vidt jeg forstår, bliver langt de fleste af dem ikke syge.

Dansk ekspert om Trump: - Det er grotesk

Smitter ikke
Ifølge Allan Randrup Thomsen er det en del af coronavirus' natur at blive længere i kroppen.

- Min umiddelbare vurdering er, at det ikke er noget stort problem. Det er den måde, som virusset opfører sig på. At det bliver hængende i luftvejene i et eller andet omfang, efter man tror, at man er kommet sig.

- Der er ikke meget, der taler for, at det har nogen smittemæssig eller sygdomsfremkaldende betydning.

Fordelingen vender: Flest kvinder smittet med coronavirus

Kan blive klogere
Han understreger dog samtidig, at man med mere forskning kan blive klogere på den data, som man allerede har indsamlet og analyseret.

- Det er foreløbige antagelser, og det kan godt være, at der kommer yderligere data, som viser, at det har en påvirkning. Det skal jeg ikke kunne udelukke.

- Men på nuværende tidspunkt er jeg ikke rystet i min grundvold over, at man kan teste positiv eller negativ fra tid til anden, når man formelt set er kommet sig over sygdommen, siger han.

Engell: Sådan har ’corona-ministrene’ klaret den

Parterapeut: Sådan redder I forholdet under coronakrisen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+