Vivi blev stukket ihjel på sit arbejde: Nu taler hendes enkemand

Den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen blev stukket med en kniv og dræbt af en psykisk syg beboer på bosted. Nu taler hendes mand

Vivi blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer på Bostedet Lindegården. Privatfoto.
Vivi blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer på Bostedet Lindegården. Privatfoto.

Michael Jensen var alene hjemme og havde plantet sig i stuens sorte lædersofa, da telefonen ringede. I fjernsynet var X Factor netop begyndt. Opkaldet kom fra en kvindelig kollega til hans kone Vivi Nielsen, som skulle komme hjem ved en 22-tiden.

Kollegaen fortalte, at den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen var blevet stukket med en kniv af en psykisk syg beboer under sin aftenvagt på bostedet Lindegården i Roskilde. Det var bedst, hvis han straks kørte til skadestuen, lød beskeden.

- Så jeg tænke, nåh, det er nok sådan en lille kniv. Det er nok bare lige. Men det var sgu alvor, fortæller 54-årige Michael Jensen i et interview med Avisen.dk.

Og det var desværre alvorligt. Kniven var blevet stukket så dybt ind i ryggen på Vivi Nielsen, at hun som følge af indre blødninger ikke overlevede.

Siden februar 2012 er fem ansatte blevet dræbt, mens de passede deres arbejde på bosteder for psykisk syge. Vivi Nielsen var den femte, og retssagen mod hendes drabsmand begynder i morgen mandag.

Men drabet på Vivi Nielsens 25. marts 2016 er ikke kun en historie om, hvor fatale konsekvenser det kan få, når sikkerheden på landets bosteder halter. Det er også historien om en enkemand, der sidder alene tilbage i et 240-kvadratmeters hus efter et 30-årigt kærlighedsforhold og venter på, at telefonen ringer.

Det er Michael Jensen oplevelser af forløbet, som han giver et indblik i, da Avisen.dk besøger ham i hans sirlige hjem med hvide orkideer i Egøje ved Køge.

Når Vivi Nielsen var på aftenvagt, ringede hun næsten altid hjem til Michael Jensen tre til fire gang, fortæller han og gengiver, hvad hun sagde, når hun ringede:

- Hvad laver du? Og så bagefter, åh jeg savner dig og sådan nogle ting der. Det var irriterende, at telefonen ringede så mange gange, men nu savner man det sådan set, siger han.

I tiden efter Vivi Nielsens død, har Michael Jensen været en del hos sin mor for at komme væk fra husets mange minder. Men det er blevet nemmere for ham at være derhjemme.

- Det er blevet bedre. Jeg synes, jeg klarer det bedre. Man piver ikke så meget mere. Jeg kan også godt være her om aftenen og sådan nogle ting, siger han.

Når mørket falder på, kan savnet dog stadig trænge sig på.

- Jeg savner hende mest om aftenen. Omkring spisetid og sådan noget og senere på aftenen, siger han.

Som regel stod Michael Jensen for at handle ind og lave mad, mens Vivi Nielsen tog opvasken. For tiden er kogeplader og komfur højest tændt et par gange om ugen.

- Jeg får varm mad på arbejdet, så jeg behøves ikke så meget om aftenen. En klapsammen med leverpostej eller en skål salat, fortæller han.

Læs hele interviewet med Michael Jensen her.

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere