Voldsom storm hærger England: Nu rammer uvejret Danmark

Et voldsomt lavtryk rammer lige nu Storbritannien og er varslet som det værste stormvejr denne vinter. Det samme lavtryk kommer til Danmark i løbet af torsdag, melder DMI

Sådan så det ud, da Stormen Doris ramte Liverpool torsdag morgen. Video: Newsflare/AP

Hvordan er vejret hos dig netop nu? Send os billeder eller video fra dit lokalområde i en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk Husk at skrive, hvor billederne er taget.

Et meget kraftigt lavtryk passerer lige nu Storbrittanien. Både England, Skotland, Wales og Nordirland er ramt af kraftig storm, der har fået navnet Doris.

Ifølge The Guardian er stormen Doris blevet varslet som den værste storm denne vinter, og har forårsaget aflysninger og forsinkelser af fly og togafgange.

Stormen er blevet mål til omkring 140 km/t, mens der er varslet om op til 30 centimeters sne.

Torsdag er blevet navngivet 'Doris Day' i Storbritannien, og det britiske meteorologiske institut Met Office melder om, at stormen forårsage omfattende skader på bygninger, afbrydelse af strøm og store rejseproblemer.

Met Office kalder uvejret for en vejrbombe.

Lavtryk rammer Danmark
Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut er noget af det uvejr på vej mod Danmark nu.

- Det lavtryk kører over mod os, og det er der, der giver os det her snevejr i aften og i nat, siger vagthavende ved DMI, Mogens Rønnebæk.

- Der er storm mange steder på de britiske øer på baggrund af det lavtryk, der passerer. Det er et ret intens lavtryk og vejret er lige nu ret voldsomt, derfor har de givet det et navn, fortsætter han.

DMI varsler ikke om stormvejr i Danmark, og derfor får uvejret ikke et navn her hjemme, men vi får til gengæld masser af regn og sne.

- Det kommer ind med et stort regnvejr her til formiddag og regnen går så over i slud og senere sne, fortæller Mogens Rønnebæk.

Op til 20 centimeters sne
Det kraftige regnvejr kommer begynder i den sydvestlige del af landet og breder sig over hele landet i løbet af dagen.

DMI har udsendt et varsel om kraftigt snefald i et bælte tværs over Danmark. Varslingen gælder fra torsdag eftermiddag klokken 17.00 til fredag morgen klokken 06.00.

Vagthavende melder om 15 centimeters sne og enkelte steder op til 20 centimeter.

De orange områder viser, hvor DMI varsler om kraftigt sne-fald. Foto: DMI
De orange områder viser, hvor DMI varsler om kraftigt sne-fald. Foto: DMI
 

Fint vintervejr fredag
Fredag morgen skulle sneen have lagt sig.

- Fredag forventer vi solskin og overvejende tørvejr. Det bliver et rigtig fint vintervejr, hvor der vil ligge sne i en stor del af landet, siger Mogens Rønnebæk.

Mandag lover DMI fem til ti grader, og derfor vil sneen være forsvundet, når vi rammer næste uge.

- Det smelter i løbet af weekenden. Der er nok ikke meget sne tilbage mandag, siger han.

Varmere vejr fra næste uge
Og fra næste uge kan vi godt forvente lidt mere solskin og varmere vejr. Vagthavende fortæller, at vi godt kan forvente at det milde vejr fortsætter efter weekenden

Og som det ser ud lige nu, er sneen, der rammer torsdag aften, måske den sidste sne for denne vinter. Men vi kan ikke vide os sikre:

- I den her vinter er det måske den sidste sne, ja. Men marts er lang, og det er april også, siger vagthavende ved DMI.

124 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere