Voldsomme billeder: Kommunal gartner klippede dyreunger ihjel

En entreprenør, hyret af Gribskov Kommune, klippede i andet end græs, da han slog græs på et fredet areal i Tisvilde

Et par dyreunger blev slået ihjel af en græsslåmaskine. Foto: Lis Kofod Hansen
Et par dyreunger blev slået ihjel af en græsslåmaskine. Foto: Lis Kofod Hansen

Græsset kan være et godt sted at gemme sig for dyreunger, med mindre en stor græsslåmaskine kommer, og klipper alt på sin vej.

Det var desværre tilfældet på fredet eng, der i sidste uge blev trimmet af en entreprenør, der var hyret af Gribskov Kommune. Det skriver sn.dk.

- Jeg fik et chok, da jeg så, at en entreprenør var i gang med slå græsset på vores fællesareal, hvor der ofte er dyr. Mit chok blev endnu større, da jeg fandt et få dage gammelt rådyrlam, som hans maskine næsten havde skåret midt over, siger Lis Kofod Hansen, der bor tæt ved arealet, til Frederiksborg Amts Avis.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lis Kofod Hansen
Foto: Lis Kofod Hansen
 

Beboeren ringede med det samme til Naturstyrelsen, der forsikrede hende om, at de intet havde med sagen at gøre, men at de fraråder at man slå græsset før 1. juli af hensyn til dyreunger. Derefter tog Lis Kofod Hansen fat i gartneren, som henviste til kommunen.

- Bagefter fandt jeg en ræveunge, som hans maskine også havde klippet ihjel. Hvorfor kan kommunen ikke vente med at slå græs til et tidspunkt, hvor dyreungerne ikke gemmer sig i det? spørger Lis Kofod Hansen i interviewet med Frederiksborg Amts Avis.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lis Kofod Hansen
Foto: Lis Kofod Hansen
 

Naturstyrelsen råder folk til at vente efter d. 1. juli med at slå græs, og at starte inde på midten af arealet, så dyrene har en chance for at flytte sig fra området, inden man når ud til dem.

Gribskov Kommune vil, efter at blive konfronteret med episoden, forsøge at overholde Naturstyrelsens råd.

- Vi har rigtig mange offentlige arealer, vi skal pleje. Derfor kan der være nogle logistiske problemer, hvis vi alle steder skal udskyde græsslåningen til efter 1. juli. Jeg vil også tro, at vi allerede nu på mange af vores arealer kan følge det råd, at vi indleder med at slå græsset midt på arealet, siger Dorethe Pedersen, Centerchef for Teknik og Miljø i Gribskov Kommune.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Lis Kofod Hansen
Foto: Lis Kofod Hansen

Selvom græsslåmaskinen i denne omgang blev fatal for to dyreunger, er den tidlige høst den helt store synder, når det kommer til at have dyrliv på samvittigheden. Mange dyreunger bliver nemlig hakket ihjel, når høstmaskiner ruller ind på markerne tidligere end normalt.

 

42 kommentarer
Vis kommentarer