Annonce:
Annonce:

Voldsomt optrin i dansk zoo: Bavian aflivet med jernrør for øjnene af børn

Børn og voksne i Knuthenborg Safaripark så til, mens dyrepasser aflivede en bavian med et jernrør

Den hårdt medtagede bavian forsøger at slæbe sig af sted. Advarsel: Billederne kan virke anstødelige. (Video/redigering: Privatoptagelser/Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Samfund

Det blev en noget mere dramatisk oplevelse end normalt for nogle af gæsterne i Knuthenborg Safaripark.

For en dristig og lidt for vovet Kappebavian fejlbedømte sit spring ned fra taget på abebussen og landede foran traktoren, hvor den blev fanget under hjulet. Abebussen er en traktor med to vogne bag sig, hvor der kan sidde 50 gæster.

Det hele skete kort før, Flemming Larsen kom til. Han stod og ventede på sine børn, der ville komme kørende i den næste bus, da han fik øje på bavianen.

- Den forsøgte at rejse sig, men dens bagkrop var ødelagt, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Der var flere børn til stede, der kunne følge med i aflivningen af bavianen.
Der var flere børn til stede, der kunne følge med i aflivningen af bavianen.

Aben lå og led i omkring ti minutter, fra Flemming Larsen kom, til dyrepassere også var på stedet. Selv om de forsøgte at dække aflivningen til, kunne Flemming Larsen se, at det foregik med et jernrør, og at der blev slået fire gange ved abens hoved.

Annonce:

- Sikkert humant nok, men der var flere børn, der overværede det, siger han.

Hele optrinnet var, ifølge Flemming Larsen, ret voldsomt, og de mange tilstedeværende børn var meget nysgerrige efter at se, det der skete. Han mener ikke, at der var gjort nok for at afskærme optrinnet.

- Der holdt to biler foran, men man kunne tydelig se, hvad der foregik, og man bør gøre mere for at beskytte børnene, siger Flemming Larsen.

Helt efter bogen
Den måde aflivningen skete på, er ifølge zoologisk chef i Knuthenborg, Rasmus Nielsen, helt efter bogen.

- Vi gav bavianen et såkaldt nakketræk med et jernrør, for at sikre at nakkehvirvlerne blev brækket. Det er samme metode som på et slagteri, siger han om episoden, som han blev gjort opmærksom på lidt før klokken 14.

Annonce:

Det var ifølge zoo-chefen ikke muligt at afskærme meget mere, fordi det skulle gå hurtigt, og der havde også været personale til stede, der bad gæsterne om at rykke sig væk.

- Jeg er glad for den måde, vi forholdt os på, og selv om at det kan lyde dramatisk, så dør dyr nogen gange under uheldige omstændigheder, siger Rasmus Nielsen.

Han bekræfter, at der gik omkring 10 minutter, før dyrepasserne var fremme, men der var ingen i nærheden, og derfor tog det lidt tid, før de kunne komme frem. Efterfølgende gik de to dyrepassere ud til tilskuerne og fortalte, hvad der var sket, og hvorfor de aflivede bavianen.

Ingen ændring
Chaufføren i traktoren kørte videre, efter at bavianen endte under hjulene, men han har ifølge Rasmus Nielsen ikke gjort noget forkert ved kørslen. Det er desuden helt normalt, at bavianerne sætter sig på taget.

Annonce:

I morgen vil Rasmus Nielsen og alle dyrepasserne gennemgå, hvad der skete, og hvad der fremover kan blive gjort anderledes. Han regner dog ikke med, at der kommer til at blive ændret på den måde kørslen foregår.

- Vi har kørt hele sommeren, uden der har været nogen problemer, så jeg tænker ikke, at vi gør noget anderledes.

Bavianerne er hele dagen blevet observeret af Knuthenborgs dyrepassere, der dog ikke har lagt mærke til anderledes reaktioner i flokken. Bavianer er meget intelligente dyr, og man kunne godt forvente en reaktion blandt de nu 59 primater, der er tilbage i flokken.

Den navneløse bavianens kranie vil måske blive brugt til undervisningsformål, men ellers vil bavianen blive destrueret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: