Voldsomt tordenvejr skaber problemer: Gård i brand

DMI udsender varsel om skybrud med hagl og torden for store dele af landet

Sorte skyer samler sig og rykker op fra Tyskland. DMI kommer her med en vejrudsigt. Producer: Lasse Mehrfeld Brøndal

Har du billeder eller video af det voldsomme vejr, så send det gerne til 1224@eb.dk eller sms til 1224.

Det er slut med sol og sommer. I hvert fald for nu.

Ifølge DMI ruller et uvejr ind over landet i disse timer ind over landet, og med det kommer store mængder vand, torden og nogle steder ligefrem hagl.

Lige nu skaber uvejret store problemer på Sjælland, hvor mindst en brand er forårsaget af tordenvejret.

- Et lyn har påsat en brand på en gård på Møllevej i Hillerød, siger vagtchefen ved Nordsjællands Politi Martin Bakke til Ekstra Bladet.

Han oplyser, at lynet har antændt gården, men at politiet ikke er til stede derude.

- Det skyldes at ingen dyr eller mennesker skulle være i fare. Vi får meldinger om, at de er ude. Brandvæsnet er på stedet, siger vagtchefen.

Ekstra Bladet talte kort forinden med vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi. Han fortalte, at man lige nu er til stede ved en brand i Greve.

- Her er det nærliggende at tro, at det kraftige tordenvejr er årsagen, men vi er ikke sikre på brandårsagen endnu, siger vagtchefen.

Et lyn har angiveligt også slået ned i et hustag i Greve, hvor beredskabet har været ude for at slukke ilden. Video: Local Eyes

Varsler skybrud
DMI har på forhånd udsendt et varsel om risiko for lokale skybrud på tværs af landet.

Foruden store mængder nedbør er der også risiko for voldsomme vindstød.

NorthSide har tidligere været ramt af uvejr - blandt andet til det engelske hovednavn Radioheads  koncert i sommeren 2017. Foto: Per Lange DK MusikNYT Træls: Vildt vejr truer stor festival

Uvejret går her i land på Møn. Foto: Per Rasmussen
Uvejret går her i land på Møn. Foto: Per Rasmussen
 

50 kilometer i timen
DMI oplyste tidligere, at fronten sig med omkring 50 kilometer i timen.

Således vil ramte den Aarhus, hvor der i denne weekend afholdes den årlige Northside Festival, omkring klokken 19.

- Det ser ud til, at koldfronten med de kraftigere byger har passeret det meste af Jylland. Men der er et nyt område nede over Nordtyskland, der er på vej op over landet syd fra, siger meteorolog ved DMI Dan Nilsvall.

Vejrsystemet fra Tyskland bevæger sig netop nu op over Lolland Falster, det østlige Fyn samt Sjælland.

Ifølge de nuværende prognoser ser det ud til, at hovedstadsområdet der står for skud mellem 17.30 og 21.

Sådan bliver vejret i weekenden
Kun det sydlige Jylland, vestlige Fyn og Bornholm ser ud til at gå fri, som det fremgår af nedenstående grafik.

I Nordjylland har DMI udsendt en såkaldt 'risikomelding', der er DMI's laveste advarselskategori. I det gule område er der udsendt et kategori 1-varsel, der dækker over kategorien 'voldsomt vejr'. Om voldsomt vejr skriver DMI: 'Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.' Foto: DMI
I Nordjylland har DMI udsendt en såkaldt 'risikomelding', der er DMI's laveste advarselskategori. I det gule område er der udsendt et kategori 1-varsel, der dækker over kategorien 'voldsomt vejr'. Om voldsomt vejr skriver DMI: 'Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.' Foto: DMI

Når DMI varsler skybrud, betyder det, at der kan komme 15 millimeter nedbør indenfor et tidsinterval på 30 minutter.

- Vi forventer det er overstået omkring klokken 20-21 lokal tid. Men resten af natten kan der komme lokale byger på Sjælland og Lolland-Falster.

- Når området kommer ind over, falder temperaturen drastisk. I løbet af natten vil den falde til mellem 10 og 15 grader, siger Dan Nilsvall.

Han oplyser at temperaturerne de kommende dage vil falde til omkring 20 grader. Vejret vil være mere ustadigt med både sol og regn ind i weekenden.

- Jeg kan ikke se stabilt sommervejr, som det vi har haft de seneste dage. Det er mere klassisk dansk sommer, siger han.

50 kommentarer
Vis kommentarer