Voldsomt uvejr: Her fik de 50 millimeter regn

Det varme sommervejr kommer hurtigt tilbage efter lørdagens skybrud og uvejr, melder DMI

Efter lørdagens regnskyl fortsætter det var og solrige vejr. Se DMI's månedsprognose her.

Skybrud, lyn, hagl og kraftige vindstød.

Lørdag ramte et uvejr for alvor Danmark, der efter mange ugers tørke endelig fik regn fra oven. Hedebølge og sol fra en skyfri himmel blev i nogle timer forvandlet til køligt vejr og et mørkt skytæppe, der lagde sig over det meste af landet.

En koldfront med regn og torden bevægede sig langsomt op over landet fra sydvest, og det gik ikke stille for sig. Der har været meldinger om hagl på størrelse med tokroner, og ved 21-tiden lørdag aften var der registreret hele 8860 lyn over landet.

Sønderjylland hårdest ramt
Lynnedslagene blev ud på aftenen så voldsomme, at flere huse lå mørklagte. Et kraftigt lyn brændte også hul i asfalten ved en rundkørsel, hvilket hæmmede trafikken i Esbjerg.

Og generelt var det region Syddamark, der var hårdest plaget af uvejr lørdag, fortæller Jesper Eriksen, der er vagthavende ved DMI:

- Vi har fået meldinger om, at der faldt hagl i Sønderjylland. Generelt fik Sønderjylland også mest regn, men det var meget lokalt. På Als fik de eksempelvis kun fem millimeters regn, mens der faldt omkring 50 millimeter i Ribe, siger han til Ekstra Bladet.

Sommervejr kommer tilbage
Langt de fleste danskere havde nok sukket længe efter den regn, der lørdag faldt over hele landet. Men man skal ikke regne med at se mere nedbør søndag. Det slår Jesper Eriksen fast over for Ekstra Bladet:

- Uvejret er ude af kommunen igen, kan man sige. Vi får en sommerdag, men den bliver lidt køligere end, hvad vi har haft i lang tid. Vi får mellem 20 og 25 graders varme.

Næste uge vender det varme vejr tilbage, og det kan betyde en ny hedebølge, siger Jesper Eriksen:

- Det bliver desværre rigtig varmt og omkring 30 grader igen, som vi går ind i næste uge. For at vi kan tale om hedebølge, skal gennemsnitstemperaturen for den højeste måling ligge over 28 grader tre dage i træk, og det tør jeg ikke endnu sige, om vi kommer til at opleve igen i næste uge.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri