Voldsomt uvejr: Lyn væltede træ ned i bil

Københavnsområdet er fredag morgen ramt af voldsomt uvejr. I Lyngby blev en bil ramt af et træ - nu advares der blandt andet mod løse dæksler og varm damp

(Foto: Kenneth Meyer)

Har du billeder fra morgenens uvejr? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Efter den kraftige regn fredag morgen og formiddag flere steder i hovedstadsområdet melder HOFOR (Hovedstadens Forsyning) , at borgerne nu skal være opmærksomme på, at oversvømmelser kan påvirke såkaldte varmekamre under fortov og gader.

Oversvømmelse af varmekamre, der rummer fjernvarmerør og installationer kan give varm damp. Derfor opretter HOFOR flere steder såkaldte 'New Yorker-skorstene' der altså skal lede varm damp ud højere oppe, så folk forhåbentligt ikke får den meget varme damp på sig.

HOFOR melder desuden i en pressemeddelelse, at man skal være opmærksomme på løsrevne dæksler på veje og gader.

Selvom solen atter kigge frem mange steder i hovedstadsområdet her ved frokosttid, gik det hårdt for sig blandt vejrguderne fredag morgen, da et voldsomt uvejr brød ud i lys lue midt i morgentrafikken.

I store dele af København og omegn væltede regnen ned, mens lynet også slog ned mange steder.

Undskyld, men De har glemt at skovle sne ... heftigt vejr fredag morgen. (Foto: Kenneth Meyer) Samfund - 4. sep. 2015 - kl. 08:49 OPDATERET: Efteråret ramte Danmark - se de vilde billeder

Et af de steder, hvor lynet slog ned, var på Triumfvej i Lyngby, hvor et træ blev ramt.

- Vi fik en melding om, at et lyn havde ramt et træ, hvorefter det var væltet ned i en varebil, siger Jens Møller, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, til Ekstra Bladet.

I første omgang lød meldingen, at der var en person inde i bilen, men ti minutter efter alarmen, som politiet fik 8.32, kunne det konstateres, at manden i bilen ikke var kommet noget til.

- Men det er da dramatisk. Hvor uheldig skal man være, for at komme kørende lige der, hvor lynet slår ned og vælter et træ?, lyder det fra vagtchefen.

Ordentligt brag
Lastbilchaufføren Martin Iversen befandt sig omkring 10 meter fra stedet, da lynet slog ned i bilen.

- Lige pludselig kom der et ordentligt brag fra et lyn, og så ramte det et træ, der var lige ved siden af. Og vi ser så, at det rammer ned i den bil, der holder nedenfor, fortæller han til Ekstra Bladet.

Sammen med en kollega skyndte han sig derfor at kontakte alarmcentralen, mens de sikrede sig, at manden i bilen var okay.

- Han var godt nok noget rystet, så han kom også ind i ambulancen, efter at den var nået frem, siger han.

Efter redningsmandskabets ankomst hjalp Martin Iversen ved hjælp af kranen på sin lastbil med at fjerne træet fra bilen. Han fortæller, at det også for ham var en lidt voldsom oplevelse.

- Jeg fik også noget af et chok, for det er også farligt, når vi står og arbejder med lastbilkran, for der kan det også godt slå ned i, selvom vi har dæk på. Så vi fik da et chok alle sammen, også fordi der pludselig lå et træ ude på kørebanen, fortæller han.

Foto: Martin Iversen
Foto: Martin Iversen
 

Flere oversvømmelser
Også i København har uvejret givet anledning til flere ekstra arbejde for redningstjenesterne, hvor det især er vandmængderne der giver problemer.

- Vi har to-tre steder hvor vandet skaber problemer for trafikanterne, siger Finn Mortensen, vagthavende ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at det er de steder, hvor der ofte bliver oversvømmet i forbindelse med skybrud, der har problemer med vandet. Det drejer sig blandt andet om Tuborgvej, Mindelunden og Lersø Park Allé.

Hos Nordsjællands Politi fortæller pressechef Henrik Suhr, at der også i Hellerup er en tunnel, der er blevet oversvømmet på grund af vejret.

2 kommentarer
Vis kommentarer