Voldsomt vejr på vej ind over Danmark: Her rammer det

Det varslede uvejr er på vej ind over Sønderjylland torsdag eftermiddag og rammer senere Fyn, Lolland-Falster og Sydsjælland

Det varslede uvejr er på vej ind over Sønderjylland torsdag eftermiddag og rammer senere Fyn, Lolland-Falster og Sydsjælland.

Så er det med at trække inden døre, hvis du bor i den sydlige del af Jylland.

Sønderborg er allerede ramt af torden, og uvejret bevæger sig lige nu op gennem Lillebælt.

- Det står og koger ned over det nordlige Tyskland, og det er på vej ind over det østlige Jylland, oplyser vagthavende meterolog ved DMI, Trine Pedersen til Ekstra Bladet.

DMI forventer uvejret breder sig i løbet af eftermiddagen og aftenen.

- Lige nu er det i Sønderjylland og på vej op gennem Lillebælt.

- Fyn ligger i skudlinjen. Lolland-Falster og Sydsjælland får glæde af uvejret senere i aften.

Trine Pedersen oplyser, at regn og tordenbygerne bevæger sig hurtigt i øjeblikket, og så længe de gør det, så kommer der ikke regn nok til at, der kommer skybrud.

- Men hvis først himlens sluser åbner sig, så skal der nok komme regn.

Lige nu er det den vestlige del af Jylland, der får mest regn, men det der kommer op sydfra, ser også ud til at kunne give en del regn.

Ifølge Trine Pedersen så viser prognoserne, at uvejret lægger sig lige syd for Århus, men hun tør ikke garantere, at århusianerne undgår regn.

Til gengæld skal københavnerne og den nordlige del af Sjælland ikke frygte for, at få deres kældre fyldt med vand. Nord fra Køge ser det nemlig ud til at holde tørt.

4 kommentarer
Vis kommentarer