'Voldsomt vejr': Varsel om tæt tåge

Sigtbarheden er under de 100 meter flere steder i de sydvestlige dele af landet. Pas på dine medtrafikanter, lyder det fra DMI

'Voldsomt vejr': Varsel om tæt tåge

Hvordan bliver vejret hvor du bor denne weekend? DMI giver dig svaret her

Opdateret: Tågen er aftaget omkring klokken 11.00 lørdag

DMI har udsendt varsel om tæt tåge i de sydlige og centrale dele landet.

Det er især Syd -og Sønderjylland og Fyn der er ramt tåge med en sigtbarhed under de 100 meter. Det bekræfter DMI's vagthavende, Janne Hansen.

- Der er tæt tåge i de sydøstlige dele af lande. Det er især Syd -og Sønderjylland og Fyn, der er ramt af tåge med en sigtbarhed under de 100 meter. Så man skal køre efter forholdene og passe på sine medtrafikanter. Vi forventer at tågen letter i løbet af formiddagen, siger DMI's vagthavende, Janne Hansen.

- Der også tåge mange steder på Sjælland, men vi varsler ikke tåge der, da sigtbarheden ikke har nået under de 100 meter, oplyser DMI's vagthavende.

Fyns Politi har også bedt bilister om at være særligt opmærksomme på vejene på grund af tågen.

- Man skal køre efter forholdene, og ikke køre hurtigere end hvad man kan se frem for sig. Bilister kan også benytte sig af bilens tågelys. Man skal dog være opmærksom på, at ikke alle biler tænder dem automatisk, siger vagthavende ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist.

Tågen aftager
Omkring klokken 10.40 lørdag kunne DMI ophøre deres varsel om tæt tåge i de sydlige og centrale dele af landet.

- Den tætte tåge er aftaget i Syd -og Sønderjylland og Fyn, og vores varsel er dermed ophørt . Vi skal måle en sigtbarhed under de 100 meter før, at vi varsler tæt tåge, fortæller DMI's vagthavende, Janne Hansen.

- Vær stadigvæk opmærksom på vejene selvom sigtbarheden er over 100 meter, oplyser vagtchefen.

Pænt vejr
Temperaturmæssigt bliver det en dag der svinger meget. I de nordlige dele af landet bliver det mellem 8-12 grader, hvor det i de sydlige dele af landet kan komme helt op på 15-18 grader. Når tågen letter, kommer der nemlig sol.

I løbet af natten til søndag vil vejret blive bedre i hele landet. Vi kan nå op på 10-12 grader søndag.