Voldtaget flere end 100 gange: Sex-misbrugte søstre får erstatning

Tre palæstinensiske søstre, der gennem flere år blev sexmisbrugt af deres plejefar, får nu erstatning fra virksomhed, som skulle føre tilsyn

Søstrene Sapran Hassna og Nanna Hansen tog TV2's seere med bag facaden og viste livet hos en plejefamilie, der udsatte søstrene for misbrug under deres anbringelse fra 1999 til 2005. Foto: TV2
Søstrene Sapran Hassna og Nanna Hansen tog TV2's seere med bag facaden og viste livet hos en plejefamilie, der udsatte søstrene for misbrug under deres anbringelse fra 1999 til 2005. Foto: TV2

Tre palæstinensiske søstre, som gennem flere år var anbragt i en plejefamilie i Skælskør, og som blev seksuelt misbrugt af deres plejefar, får nu erstatning fra den virksomhed, som stod for at føre tilsyn med plejefamilien.

Det skriver TV2 Øst.

Det er Fonden Pro, som betaler erstatning til pigerne.

Ifølge pigernes advokat, Mads Pramming, som også har anlagt et erstatningskrav mod Slagelse Kommune, er det første gang i Danmarks-historien, at en privat fond, som havde til opgave at passe på børn, giver erstatning til ofre for seksuelt misbrug.

nationen Købte piger med hest og g-streng

Erstatningen sker, efter at Fonden Pro og Mads Pramming har indgået et forlig.

- Det handler ikke bare om penge. Det her er første gang, at nogle af de voksne, som ikke passede ordentligt på pigerne, da de var børn, har indrømmet deres fejl. De har taget skylden på sig, siger Mads Pramming til TV 2.

Fik fem års fængsel
De tre søstre er i dag i begyndelsen af tyverne. Plejefaren blev i 2008 idømt fem års fængsel. Ifølge politiets anklager i sagen dengang voldtog plejefaren én af pigerne mindst 100 gange over to år. Han sparkede og slog de tre piger og tiltalte dem med 'luder' i stedet for deres navne. Overgrebene begyndte, da pigerne blev otte år.

Det syge sexmisbrug af de små plejebørn foregik i dette hus i Skælskør. I dag blev plejefaderen idømt fem års fængsel (Foto: Per Rasmussen) Krimi Fem års fængsel for sex-misbrug

Plejefaren blev også dømt til at betale de tre piger samlet 180.000 kroner i erstatning.

Allerede under retssagen blev Skælskør Kommune kritiseret for ikke at gribe ind i tide på trods af flere underretninger og klare tegn på omsorgssvigt. Siden dengang er Skælskør Kommune lagt sammen med Slagelse Kommune, hvor man ikke uden videre vil acceptere at være erstatningsansvarlige for en nedlagt kommune.

nationen Skælskør: Tilsynet overså rædselshus

Det var i denne ejendom ved Skælskør, at de tre piger boede og blev udsat for utallige overgreb. (Foto: Per Rasmussen)
Det var i denne ejendom ved Skælskør, at de tre piger boede og blev udsat for utallige overgreb. (Foto: Per Rasmussen)

Og Slagelse-borgmester Sten Knuth har hævdet, at Slagelse slet ikke må indgå et forlig med pigernes advokat. Det blive en domstol, som skal vurdere det spørgsmål på et tidspunkt.

Søstrene Sapran Hassna og Nanna Hansen tog TV2's seere med bag facaden og viste livet hos en plejefamilie, der udsatte søstrene for misbrug under deres anbringelse fra 1999 til 2005. Foto: TV2 Samfund Efter TV2-dokumentar om omsorgssvigt: Børns Vilkår kræver erstatning i 24 sager

Undskyldning betyder noget
I februar fortalte TV2 om de tre søstres frustrationer i programmet 'Anbragt i Helvede'. Og to af søstrene, Nanna Hansen og Sapran Hassna stod frem i udsendelsen. Erstatningen fra Fonden Pro glæder pigerne, som dog ikke ønsker at oplyse hvor stort, erstatningsbeløbet er.

- Det er fantastisk, at de nu anerkender deres del af ansvaret. I kampen om retfærdighed betyder det rigtig meget, at de siger undskyld og anerkender deres fejl, siger 24-årige Nanna Hansen, den ældste af de tre søstre, til TV 2.

For pigerne blev plejefamiliens gård nærmest et fængsel, hvor de hjælpeløst måtte finde sig i sex-misbrug, sult og bank (foto: Per Rasmussen) nationen Her blev tre piger tævet og misbrugt

Foreningen Børns Vilkår har i anledning af Skælskør-sagen varslet, at endnu flere sager om erstatningskrav mod kommunale myndigheder er på vej.

Krimi 20 sagsanlæg fra misbrugte børn kan være på vej

Fonden Pro udfører ikke længere kommunale opgaver og fungerer i dag udelukkende som en fond, som støtter private, sociale tilbud.

nationen Plejedatteren ødelagt for livet

21 kommentarer
Vis kommentarer