Volkswagen: Danske bilister må væbne sig med tålmodighed

Pressechefen i Danmark håber, at der snart kan meldes noget ud om VW-skandalens mulige konsekvenser herhjemme

Det er nu fem dage siden, at VW-skandalen for alvor begyndte at rulle, da den tyske bilgigants ledelse erkendte, at der er installeret software i en række af Volkswagens biler med den hensigt at snyde i miljøkontrol.

Siden er det kommet frem, at der er fusket med cirka 11 millioner biler på verdensplan, og at det europæiske marked også er berørt, men der er stadig ingen meldinger om, hvorvidt skandalen har indflydelse på det danske marked.

VW ikke alene: Her er fem af bilhistoriens største skandaler

Volkswagens danske pressechef, Søs Ilum, håber på, at VW Danmark snart kan melde noget ud, men afventer det tyske hovedkontor.

- Vi er desværre nødt til at bede om både mediernes og forbrugernes tålmodighed. Vi har endnu ikke fået fakta fra fabrikken i Tyskland, og før vi får det, kan vi ikke oplyse om situationen i Danmark, siger hun.

- Vi forstår godt, at det påvirker mange mennesker. Det er ikke modvilje fra vores side, for vi vil også rigtigt gerne have fakta på bordet i denne sag.

Porsche-chef tippes til at tage førersædet hos Volkswagen

Det er kun fabrikken i Tyskland, der nøjagtigt ved, hvor mange modeller med den pågældende software der er sendt ud i de forskellige lande.

Fredag holder bestyrelsen i koncernen møde, hvor det formodes, at der skal findes en ny koncernchef, efter at den tidligere chef, Martin Winterkorn, torsdag valgte at træde tilbage. Favorit er Porsches chef, Matthias Müller.