Volkswagen overvejer at spare korttidsansatte væk

Økonomisk usikkerhed og store udgifter efter skandalesag får VW til at overveje spareplan, skriver medier

Volkswagen overvejer at nedbringe antallet af ansatte, der er hyret i en begrænset periode.

Det skyldes en stigende økonomisk usikkerhed i kølvandet på den store skandalesag, der har ramt den tyske bilgigant, oplyser de faglige repræsentanter på Volkswagen til det tyske nyhedsbureau dpa.

- Som faglige repræsentanter vil vi støtte alle muligheder for at sikre arbejdspladserne for vores kolleger med midlertidig ansættelse, siger en talsmand for repræsentanterne.

- Vi ved, at ledelsen drøfter andre muligheder.

Volkswagen er blevet nødt til at tilbagekalde 8,5 millioner dieselbiler alene i Europa efter det er kommet frem, at de er udstyret med et stykke snydesoftware, der kan pynte på testresultater ved miljøkontroller, der skal måle udstødningsgasserne.

Foruden omkostningerne ved at tilbagekalde de mange millioner biler kan Volkswagen også forvente en enorm bøde fra de amerikanske miljømyndigheder og formentlig en række søgsmål.

Nogle analytikere vurderer, at skandalen samlet set kan komme til at koste den tyske bilproducent helt op mod 35 milliarder euro (261 milliarder kroner).

Volkswagens ledelse skriver i en udtalelse, at det er vanskeligt at forudsige den kommende tids salg og beskæftigelse.

- Hvis beskæftigelsen falder midlertidigt, vil kortere arbejdstid være en fornuftig løsning, lyder det fra ledelsen, der understreger, at den gør, hvad den kan, for at bevare arbejdspladserne.

Virksomheden har 600.000 ansatte på verdensplan, og tusindvis af dem er ansat på tidsbegrænsede kontrakter.

Den tyske tabloidavis Bild skriver lørdag, at den tyske regering lige nu er ved at undersøge, om 6000 midlertidigt ansatte kan dækkes ind af den såkaldte "kurzarbeit"-ordning, skriver Reuters.

Den giver virksomhederne mulighed for at bevare arbejdspladser ved at nedsætte arbejdstiden. Regeringen kompenserer så de ansatte for lønnedgangen.

15 kommentarer
Vis kommentarer