Volkswagen tilbagekalder 8,5 millioner biler

Den tyske bilgigant vil tilbagekalde 8,5 millioner dieselbiler over Europa

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der er torsdag sket endnu en stor udvikling i sagen om snydesoftware, der har præget den tyske bilgigant Volkswagen den seneste tid.

Derfor har de valgt at tilbagekalde 8,5 millioner biler på det europæiske marked, skriver flere udenlandske medier deriblandt BBC.

VW har ikke givet nogle detaljer om tilbagekaldelsen, men siger i en meddelelse ifølge BBC, at de vil kontakte hver enkelt kunde direkte.

Tilbagekaldelsen af de 8,5 millioner biler bliver sat i værk fra januar næste år og berører de 28 medlemslande i EU, oplyser den tyske bilfabrikant.

De tilføjer, at de vil arbejde på en løsning, der kan få de tilbagekaldte køretøjer tilbage i fuldt vigør. 

Stor ransagning
Meldingen kommer samme dag, som chefanklageren i den italienske by Verona sammen med politiet har gennemført en ransagning af Volkswagens italienske kontorer, heriblandt hovedsædet for Lamborghini, der er en del af VW-koncernen.

Det oplyste anklagemyndigheden til italienske medier.

Målet med razziaen var at sikre sig dokumenter og data, der kan afsløre, hvorvidt VW-ansatte i Italien har været involveret i bilkoncernens omfattende fusk med dieselmotorer.

Blandt de mistænkte er VW's øverste chef i Italien, Massimo Nordio, samt en række andre ledere i VW's italienske afdeling.

Onsdag kom det frem, at mindst 30 ledende personer har været involveret i svindelskandalen, hvilket i første omgang fik den tyske transportminister, Alexander Dobrindt til at melde ud, at myndighederne pålægger Volkswagen at tilbagekalde 2,4 millioner biler i Tyskland alene.

11 millioner verden over
Der er i alt 11 millioner biler, der er udstyret med snydesoftware verden over. I det tal er op mod 91.000 af dem biler i Danmark, har bilgigantens danske pressechef tidligere oplyst over for Ekstra Bladet.

- Der er potentielt mulighed for, at det her software kan ligge i 91.000 biler i Danmark. Om det gør det, ved vi ikke endnu, sagde Søs Illum den 28. september.

I USA omfatter snyderiet 500.000 biler, og her har miljøagenturet EPA varslet bøder op til 18 milliarder dollar (118 milliarder kroner).

Volkswagen erkendte i sidste måned, at bilproducenten har indrettet en lang række dieselbilers software på en måde, så bilen under test fremstod mere miljøvenlig, end den er i almindelig drift.

36 kommentarer
Vis kommentarer