Vred mands hævn: Betalte bil-afgift med fem trillebøre fuld af mønter

Amerikaneren Nick Stafford betalte bil-afgiften med 300.000 mønter, der vejede sammenlagt 800 kilo - læs her hvorfor han hævnede sig på biltilsynet

Værsgo og tæl op. Her møder Nick Stafford op for at betale en bil-afgigt hos biltilsynet med fem trillebøre fuld af mønter.(Foto: AP)
Værsgo og tæl op. Her møder Nick Stafford op for at betale en bil-afgigt hos biltilsynet med fem trillebøre fuld af mønter.(Foto: AP)

De ansatte ved biltilsynet i staten Virginia fik helt sikkert kaffen galt i halsen, da en af deres vrede kunder Nick Stafford mødte op for at betale en bil-afgift på ca. 25.000 kroner på sine to nye biler med fem trillebøre fyldt med sammenlagt 300.000 mønter i amerikanske pennies.

Mønterne vejede sammenlagt 800 kilo, og Nick Stafford blev selvfølgelig både udmattet og forpustet, da han skulle betale sin bil-afgift. Men hævnen var til gengæld sød. Det tager nemlig ganske lang tid at tælle 300.000 mønter op og kan være ganske besværligt.

Efter den ganske udmattende betalingsmåde tog Nick Stafford sig en fortjent smøg-pause på biltilsynes parkeringsplads, hvor han sagde følgende til lokalavisen Herald Courier.

- Jeg er slet ikke vant til at bære så tunge ting, og de her mønter var altså ret tunge, lød det fra Nick Stafford, der garanteret har præsenteret et smørret grin, mens han pulsede løs på sin smøg.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ankommer Stafford til biltilsynet med en af de fem trillebøre fyldt med mønter. (Foto: AP)
Her ankommer Stafford til biltilsynet med en af de fem trillebøre fyldt med mønter. (Foto: AP)
 

Det kostede 6000 at betale de 25.000
Udover bilafgiften på 25.000 kroner brugte Nick Stafford 6000 kroner for overhovedet at kunne betale sin afgift i mønter. Han investerede nemlig i fem trillebøre samt hundrevis af pennies-beholdere, som han betalte 11 personer for at åbne.

Men hvad var egentlig grunden til den usædvanlige betaling med mønter. Hvorfor hævnede Nick Stafford sig på biltilsynet på denne mærkelig måde.

Biltilsynet ville ikke udlevere et telefonnummer
Nick Stafford fortæller selv, at det udelukkende handler om til telefonnumere, som han ikke fik udleveret af biltilsynet, da han bad om det.

Det hele startede, da Nick Stafford i september måned sidste år skulle registrere en bil for sin søn. På det tidspunkt var han lidt i tvivl om, hvilke af sine fire adresser, han skulle bruge til registreringen. Han ringede derfor til biltilsynet, der viderestillede ham til en afdeling i byen Richmond. Nick Stafford oplyser, at han her bad om telefonnummeret til det lokale kontor i den lille by Lebanon, men at biltilsynet ikke ville udlevere nummeret.

Men med hjælp fra den amerikanske offentlighedslov fik han til sidst udleveret telefonnummeret samtidigt med, at han fik oplyst, at telefonnummeret ikke bare kunne udleveres til hvem som helst. Efter adskillige samtaler fik Nick Stafford endelig hjælp til at løse sit oprindelige problem, nemlig at få råd til på hvilken af sine fire adressen han skulle registrere sin søns nye bil.

Men Nick Stafford var på det tidspunkt allerede blevet så vred og hævngerrig overfor biltilsynet, at han efterfølgende sagsøgte dem for at få udleveret ni andre telefonnumre, som han egentlig ikke skulle bruge. Søgsmålet endte med at blive afvist, men det spillede overhovedet ingen rolle for Nick Stafford:

- Hvis de vil skabe problemer for mig, så kan jeg skam også skabe problemer for dem.

Mangel på åbenhed
For Nick Stafford er sagen i øvrigt meget principiel. Han fortæller selv, at det hele handler om åbenhed - eller mere præcist, mangelen på åbenhed.

Når han en mand har set rødt, kan det imidlertid tage lang tid, før vreden kommer helt ud af kroppen. Derfor sluttede Nick Stafford sin endelige hævn overfor biltilsynet af med den usædvanlige mønt-betaling af sin salgs-afgift for sine to nye biler. Tak for sidst.

Det var hårdt arbejde for Stafford at betale sin bil-afgift i mønter. Han håbede dog på, at det ville blive lige så hårdt arbejde for biltilsynet at tage imod mønterne.(Foto: AP)
Det var hårdt arbejde for Stafford at betale sin bil-afgift i mønter. Han håbede dog på, at det ville blive lige så hårdt arbejde for biltilsynet at tage imod mønterne.(Foto: AP)
 

 

 

 

 

 

1 af 3 Her ankommer Stafford til biltilsynet med en af de fem trillebøre fyldt med mønter. (Foto: AP)
2 af 3 Det var hårdt arbejde for Stafford at betale sin bil-afgift i mønter. Han håbede dog på, at det ville blive lige så hårdt arbejde for biltilsynet at tage imod mønterne.(Foto: AP)
3 af 3 Værsgo og tæl op. Her møder Nick Stafford op for at betale en bil-afgigt hos biltilsynet med fem trillebøre fuld af mønter.(Foto: AP)
124 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere