Annonce:
Annonce:

Vrede kunder efter Danske Bank-melding: 'Er få sekunder fra at skifte bank'

Danske Bank-kunder må skifte pengeinstitut, hvis de vil bruge Apples betalingstjeneste Apple Pay.

Kunder med nyere iPhones vil ikke kunne bruge Apple Pay på deres telefon - i hvert fald ikke, hvis de er kunder i Danske Bank. Foto: Jakob Jørgensen
Kunder med nyere iPhones vil ikke kunne bruge Apple Pay på deres telefon - i hvert fald ikke, hvis de er kunder i Danske Bank. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Samfund

Selvom både Jyske Bank og Nordea fra i dag tilbyder deres kunder at bruge betalingstjenesten Apple Pay, så vil det ikke være muligt for kunderne i Danske Bank.

Apple Pay-tjenesten virker lidt som en blanding mellem Mobile Pay og det trådløse dankort. Med penge indsat på Apple Pay-kontoen, kan du betale trådløst i butikker ved blot at holde din iPhone op til dankortterminalen, ligesom du kan betale med Apple Pay i app-store og i de netbutikker, der understøtter softwaren.

Herudover kan du bruge Apple Pay i 24 lande.

'Sekunder fra at skifte bank'
På bankens Facebook-side har meldingen om ikke at tilbyde Apple Pay kastet en del utilfredse beskeder af sig.

- Har allerede ventet alt for lang tid på at få Apple Pay, og når det så endelig kommer, vælger min bank ikke at bruge kræfter på det. Er få sekunder væk fra at skifte bank, skriver en bruger.

Annonce:

Også flere andre truer med at skifte til Jyske Bank eller Nordea, der tilbyder Apple Pay.

- Jeg overvejer måske at skifte bank, da jeg have set frem til at kunne benytte Apple Pay, da det kan bruges i andre lande. Så dårligt at en så stor bank som Danske Bank kun ser indad og ikke udad.
Artiklen fortsætter under billedet.

'Ikke mærkeligt'
Hos Danske Bank vil man hellere fokusere på at forbedre deres egen platform MobilePay, lyder det fra Jesper Nielsen, chef for personal banking i Danske Bank og bestyrelsesformand i MobilePay.

- Vi har ikke afvist, at vi ikke vil introducere Apple Pay. Vi tilbyder jo Apple Pay i Nordirland og Storbritannien, så i princippet har vi allerede en aftale med Apple og teknologien på plads. Derfor er det et forretningsmæssigt fokus, der afholder os fra det her.

Annonce:

- Vi har 3,6-7 millioner brugere (på MobilePay, red.), som vi har en løbende dialog med og mange butikker, der tager imod betaling med MobilePay, som vi selvfølgelig også taler med. Måske hopper vi ombord på Apple Pay senere. Men jeg synes altså heller ikke, det er mærkeligt, at vi gerne vil investere i vores produkt, som vi mener er det bedste på markedet, siger Jesper Nielsen.

Du er til grin i banken: Her får du mest ud af dine penge

Hvor kunderne er
Flere brugere på Facebook undrer sig over, at Danske Bank ikke vil give danskerne Apple Pay, når det i dag er muligt for bankens kunder i Nordirland og Storbritannien.

- Hvis vi lancerer noget, skal det jo ikke være noget, vi gemmer henne i et hjørne. Og lancerer man sådan noget her, skal man jo også ud og lave aftaler med forretninger og sige til kunderne, 'det her synes vi er en rigtig god ide for jer.' Så det er som sådan ikke en teknisk udfordring. Vi er ikke afvisende over for Apple Pay, men vi vil se tiden an, siger Jesper Nielsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: