Vrede stilladsbisser spærrede trafikken omkring Rådhuspladsen

Stilladsarbejdere fra hele Sjælland blokerede onsdag eftermiddag trafikken i hjertet af København

Video: Henning Hjorth

Op mod 600 stilladsarbejdere tog onsdag eftermiddag opstilling foran Københavns Rådhus, og omkring klokken 13 blokerede de al trafik i krydset mellem H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade.

Flokken af muskuløse arbejdsfolk mener, at der foregår social løndumping på det nye kraftvarmeværk Bio4 på Amager, som lige nu er en af landets største byggepladser.

Det er Hofor, der primært er ejet af Københavns Kommune, som står for byggeriet, som har været blokeret siden 1. maj.

Stilladsarbejderne har siden arbejdernes internationale kampdag blokeret indgangene til byggepladsen, og i dag var de så på Rådhuspladsen med opbakning fra stilladsarbejdere fra hele Sjælland for råbe overborgmester Frank Jensen (S) op.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Roholm, stilladsarbejder, råber mængden op på Rådhuspladsen. Foto: Henning Hjorth
Peter Roholm, stilladsarbejder, råber mængden op på Rådhuspladsen. Foto: Henning Hjorth
 

Thomas Strømholt gjalder i megafonen: Nok er fucking nok. Foto: Mogens Flindt Samfund Blokade rammer kommunalt varmeværk: Nok er fucking nok

- Vi er godt trætte af, at der foregår social dumping derude, siger Peter Roholm, stilladsarbejder, og fortsætter:

- Vi vil gerne have fat i Frank Jensen, men det viste sig, at der ikke var nogen derinde, så vi må jo vende tilbage senere. Vi bliver her dog lidt endnu, siger han.

Manifestation

Vrede stilladsarbejdere blokerede alt trafik i ti minutter i hjertet af København. Foto: Henning Hjorth
Vrede stilladsarbejdere blokerede alt trafik i ti minutter i hjertet af København. Foto: Henning Hjorth

De var mødt op på Rådhuspladsen omkring klokken 12, hvor de forsøgte at få alle deres lastbiler med ind. Politiet tillod dog kun tre lastbiler på pladsen. Efter en time mente flokken, at der skulle ske noget, og de gik derfor ud på gaden, hvor de blokerede trafikken i alle retninger i krydset mellem HC Andersens Boulevard og Vesterbrogade. Og de biler, som forsøgte komme forbi stilladsarbejderne fik kontant at vide, at de godt kunne blive holdende.

Efter ti minutter var politiet på plads, og indsatslederen fik efter lidt tid overtalt stilladsarbejderne til at gå tilbage på Rådhuspladsen.

Christian Jensen, stilladsarbejder, var en af dem, som var med ude i trafikken.

Flemming Overby (nummer tre fra venstre) er på vej ind på Bio4, hvor Københavns nye kraftvarmeværk bliver bygget. Her mener han ikke, at arbejdsmiljøloven ikke overholdes. F Samfund Kritikken fortsætter: Det er forfærdeligt, at de skal arbejde i kræftfremkaldende røg

- Det var en manifestation for at vise, hvad vi stilladsarbejdere er i stand til, siger han.

- Men er du ikke bange for, at I mister sympatien, når I gør det her?

- Nej det er jeg ikke. Tværtimod er jeg ikke sikker på, at dem, som kører forbi her, er klar over, hvad der sker ude på Hofor-byggepladsen. Men når I er her, bliver de klar over det, og når de for øjnene op for det, så tror jeg, at de vil fatte sympati for vores sag, siger han.

260 kommentarer
Vis kommentarer