Annonce:
Annonce:

Vrimler med lattergasflasker: Oplever kæmpe stigning

Det vrimler med store lattergasflasker på genbrugspladser, og det er formentlig ikke, fordi folk er blevet helt tossede med at lave flødeskum

Det er flasker som de her, som det flyder med på genbrugspladserne. Foto: Alfa Specialaffald
Det er flasker som de her, som det flyder med på genbrugspladserne. Foto: Alfa Specialaffald
Annonce:
Følg Samfund

På sjællandske genbrugspladser ser de det mere og mere.

Store lattergasflasker.

Der kommer så mange gasflasker ind, at man har set sig nødsaget til at oprette særlige sektioner på flere genbrugspladser for at håndtere omfanget.

Det skriver TV2.

- Lattergas er ikke noget, vi normalt modtager i det her omfang. Nu får vi mere end nogensinde før - og det håndterer vi selvfølgelig, ligesom vi håndterer al anden affald. Men det trigger mig, at vi pludselig ser, at producenterne af flaskerne har ændret deres farver og layout, så flaskerne nu er pink, skrigblå og gule. Samtidig er der kommet smag på som kokos og jordbær, siger Laila Jalking, driftschef for Alfa Specialaffald til mediet.

Alfa Special håndterer farligt affald for en række kommuner på Sjælland og Lolland-Falster.

Annonce:

Fortrænger ilten i lungerne
Som du kan måske kan regne ud, så er de mange gasflasker på genbrugspladsen med stor sandsynlighed en konsekvens af, at lattergas de senere år i stigende grad er blevet brugt som rusmiddel af unge.

Giftlinjen - en national telefonrådgivning på Bispebjerg Hospital - modtog sidste år et rekordstort antal henvendelser om netop lattergas.

- Når du inhalerer lattergas, så fortrænger den ilten i dine lunger, så du risikerer at få akut iltmangel. Dit nervesystem og dit hjerte er de mest iltfølsomme organer, men hele din krop lider. Og i værste fald, så kan du få hjertestop og dø, siger Dorte Fris Palmqvist, overlæge på Giftlinjen til TV2.

Dorte Fris Palmqvist peger desuden på, at man kan få forfrysninger i munden samt trykskader i lungerne.

Et vedvarende misbrug kan også give nerveskader.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: