VU indkalder til moddemonstration for besparelser

Samtidig med en stor protest mod besparelser har Venstres Ungdom planlagt en demo, der støtter moderpartiet.

Ikke alle går på gaden torsdag for at demonstrere mod regeringens planlagte besparelser på uddannelsesområdet.

Venstres Ungdom, VU, har således valgt at indkalde til en moddemonstration for besparelserne og imod nedlæggelserne af undervisning landet over.

- Vi synes, at det er ærgerligt, at dele af ungdommen tænker så kortsigtet og egoistisk, fordi man vil bringe balance i økonomien.

- Det er vores generationer, der skal betale for nutidens overforbrug - det vil vi ikke være med til. Når hele det offentlige Danmark skal spare, skal uddannelserne selvfølgelig også, siger VU's landsformand, Chris Preuss, i en pressemeddelelse.

Regeringen har planer om at spare to procent om året på uddannelsesområdet i de næste fire år. Besparelserne skønnes at løbe op i 8,7 milliarder kroner.

Det har vakt stor kritik fra studerende over hele landet. Både i København og Aarhus vil der torsdag eftermiddag være demonstrationer i protest mod besparelserne.

Foreløbig har flere end 22.500 unge tilmeldt sig demonstrationerne klokken 16 på Rådhuspladsen i de to byer.

Samtidig har omkring 77 gymnasier landet over besluttet at nedlægge undervisningen ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Venstres Ungdom mener dog, at det er hyklerisk og sender et forkert signal at nedlægge undervisningen.

- Derfor har vi arrangeret vores eget alternativ på Kultorvet i København, hvor vi gennemfører vores egen undervisning i samfundsfag og økonomi, siger Chris Preuss.

Venstres Ungdoms moddemonstration begynder klokken 14.30 på Kultorvet og varer en time. Det var sent onsdag aften, at demonstrationen blev annonceret på Facebook. Indtil videre har omkring 450 tilmeldt sig.

9 kommentarer
Vis kommentarer