VW afviser rapporter om lederskifte efter skandale

Talsmand afviser medierapporter om, at topchefen Martin Winterkorn bliver udskiftet med Porsche-leder

Følg Samfund

Volkswagens talsmand afviser rapporter i tyske medier om, at topchefen i bilkoncernen, administrerende direktør Martin Winterkorn, går af og bliver erstattet af Porsches topchef, Matthias Müller. Talsmanden betegner rapporterne som "latterlige".

Berlineravisen Tagesspiegel skriver i sin netudgave, at Winterkorn vil blive erstattet af Porsche-topchefen Matthias Müller efter skandalen omkring en software, der er fremstillet for at pynte på målinger af dieselbilers forurening.

- Lederen af Porsche sportsvogne, CEO Matthias Müller, skal erstatte Winterkorn, skriver avisen, som tilføjer, at VW's bestyrelse træder sammen fredag for at træffe beslutning om lederskiftet.

Men talsmanden for Volkswagen afviser rapporten.

- Det er nonsens, siger en talsmand i VW's hovedkvarter i Wolfsburg.

USA's miljøagentur, EPA, sagde fredag, at VW kan blive idømt bøder på 18 milliarder dollar (omkring 120 milliarder kroner).

Volkswagen oplyste tirsdag, at 11 millioner biler er solgt verden over med den pågældende software. VW har afsat 48,5 milliarder kroner til at dække skandalen i tredje kvartal.

Meddelelsen fik VW-aktier til at falde yderligere 20 procent på fondsbørsen i Frankfurt, hvor de faldt 17 procent dagen før.

Verdens største bilkoncern styrtdykkede, efter at Volkswagen har indrømmet, at koncernen har svindlet med prøver på dieseldrevne bilers udledning af giftige stoffer i USA.

Ifølge EPA har den tyske bilkoncern med softwaren fået dieseldrevne biler til at forurene voldsomt med miljø- og sundhedsfarlige stoffer, mens de kørte rundt på amerikanske veje.

Bilerne stoppede imidlertid straks udledningerne og opførte sig miljømæssigt eksemplarisk, når de blev kaldt til kontrol.

Volkswagen har "fuldstændig klokket i det", indrømmede Michael Horn, bilfabrikantens topchef i USA, mandag i New York.

EU siger, at det er for tidligt at tale om nogen europæisk efterforskning for at få klarlagt, hvorvidt VW har snydt på kontinentet ligesom i USA.

- Vi følger sagen nøje og tager den meget alvorligt, siger EU-Kommissionens talskvinde, Lucia Caudet til AFP.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter