VW's aktier styrtdykker

Det tyske bilfirma har mistet en tredjedel af deres aktieværdi på bare tre dage

Der er - ganske forståeligt - ekstra stor opmærksomhed omkring VW-standen på årets motorshow i Frankfurt, der finder sted i disse dage. (Video: AP/redigering: Mikkel Cramon)

Volkswagen er i en kæmpe krise, efter det har vist sig, at 11 millioner VW-biler er solgt med et program, som snyder i forhold til forurening.

Den krise koster på aktiefronten.

For tredje dag i træk har aktierne kun gået i en retning - og det er ikke op. Således har VW mistet en tredjedel af deres samlede værdi på bare tre dage.

Det beskriver blandt andre Business Insider, som også kan fortælle, at lige da markedet åbnede i dag, onsdag, faldt aktierne med syv procent. Det har dog så småt rettet sig en smule.

Volkswagen i kæmpe international skandale. Regeringen er tavs. Foto: VW. Politik - 23. sep. 2015 - kl. 09:35 S savner dansk handling i Volkswagen-skandale: Regeringen må vågne op

Direktør-rygter
Tirsdag svirrede rygtebørsen i Tyskland. Her forlød det, at Volkswagens administrerende direktør, Martin Winterkorn, ville forlade firmaet som følge af skandalen.

Det afviser han dog blankt.

- Jeg beklager meget over for alle, som er berørte af det her. Vi vil gøre alt for at finde ud af, hvordan det her er opstået, siger Martin Winterkorn i en video på bilfirmaets hjemmeside. 

Her understreger han endnu en gang, at han ikke har det ene ben på vej ud af firmadøren.

Tunge advokat-drenge hevet ind
Den omfattende miljøskandale i Volkswagen, der på få dage er blevet forvandlet fra Tysklands industrielle stolthed til en national skamplet, har fået bilproducenten til at hive det tunge skyts ind.

Volkswagen forbereder sig på en retssag, der kan ende med en bøde på 18 mia. dollar - cirka 120 mia. dollar - og til anledningen har man allieret sig med det amerikanske advokatfirma Kirkland & Ellis LLP.

Se også: EU kendte til snydesoftware

Det interessante er, at Kirkland & Ellis LLP også havde opgaven med at forsvare olieselskabet BP, der i 2010 stod bag en af de største miljøskandaler i USA i nyere tid.

Et ødelæggende olieudslip i Den Mexicanske Golf kostede 10 personer livet og enorme miljøskader, og BP blev i juli 2012 beordret til at betale en rekordstor bøde på 18,7 mia. dollar - svarende til 125 mia. kr.

26 kommentarer
Vis kommentarer