Walmart vil bringe varer ud med droner

Detailhandelskæden Walmart vil tage droner i brug for at klare sig i den stadig hårdere konkurrence

(PR foto)
(PR foto)

Den store amerikanske kæde af detailvarehuse Walmart har mandag indsendt en ansøgning til myndighederne i USA for at få lov til at teste droner udendørs.

De skal bruges til vareudbringning og til at hjælpe med at holde styr på varelagre.

Walmart har i de seneste syv måneder gennemført indendørs test med droner, og disse test er nu så langt fremme, at tiden er inde til at se, om de også kan klare opgaver i Guds frie natur.

Walmart planlægger at bruge droner fremstillet af den kinesiske virksomhed SZ DJI Technology Co Ltd.

Walmart er ikke den første med sådanne planer. Også Amazon og Google er i gang med at teste droner i forventning om, at myndighederne giver tilladelse til at bruge dem.

Der er ikke regler for kommercielt brug af droner endnu.

Amazon har meddelt, at i det øjeblik, myndighederne siger ja, så er Amazon-droner klar til at bringe bøger og andre varer ud til kunderne.

Det er luftfartsmyndighederne i FAA, der skal give tilladelsen, men der skal tygges på sagen.

I juni sagde Michael Whitaker, FAA's vicedirektør, at myndigheden formentlig er klar med reglerne for området inden for 12 måneder.

Dan Toporek, talsmand for Walmart, siger, at virksomheden vil arbejde hurtigt med at tage dronerne i brug.

- Droner har et stort potentiale til at forbinde vort store netværk af varehuse, distributionscentre, lagre og transportflåde, siger han.

- Der er en Walmart inden for fem miles af 70 procent af den amerikanske befolkning, hvilket skaber nogle unikke og interessante muligheder for at betjene kunder med droner.

Bestræbelserne på at finde en ny og effektiv måde at levere varer ud på og kontrollere lagre har fået ny aktualitet, efter at Walmart overraskende måtte nedskrive forventningen til næste års indtjening som svar på priskonkurrence, onlinesalg og højere lønninger.

Et sted, hvor droner kan være effektive for Walmart ud over vareudbringning, er kontrol med varer i distributionscentre.

Her kan der være hundredvis af trailere med varer, og en drone i luften vil via chips hurtigt kunne finde og lokalisere, hvad der befinder sig i hver enkelt trailer.

9 kommentarer
Vis kommentarer