Wassims opskrift på Michelin-succes

Wassim Hallal var nærmest mundlam i minutterne efter Aarhus' tre Michelin-stjerner

(Foto: Anita Graversen)

Klokken 08.55 torsdag morgen gik tiden i stå på Frederikshøj kro i Aarhus.

- Thank you, thank you, sagde restaurantchef Jeppe Lund, inden han kunne hviske videre til køkkenchef Wassim Hallal, at repræsentanten for Michelin Guiden netop havde ringet og overbragt nyheden om, at den første Michelin-stjerne var hjemme.

Den karismatiske stjernekok stak en finger i vejret som symbol på den første stjerne.

- Jeg er glad. Det er det, vi har kæmpet for, sagde Wassim Hallal, inden han gik over for at give krammere til hele køkkenpersonalet.

Wassim Hallal fra Frederikshøj Kro i Aarhus, der modtog en Michelinstjerne i dag, torsdag (Foto: Anita Graversen) Samfund - 26. feb. 2015 - kl. 09:05 Her er restauranterne i årets Michelin-guide

Efter at have sundet sig var Wassim Hallal klar til at sætte ord p, hvad det betyder for Frederikshøj kro, at de nu er med i den nye nordiske Michelin Guide.

- Så er vi i gang. Guiden har godkendt os, så nu må vi steppe up. Der er to mere tilbage. I aften er vi fuldt booked, så vi kæmper mod nye mål, sagde Wassim Hallal til Ekstra Bladet.

Du er vant til at lave opskrifter. Hvad er opskriften på en Michelin-stjerne?

- Hårdt arbejde.

Ved I, hvornår de var her?

- Vi ved en af gangene med 100 procents sikkerhed, da han gav sit visitkort.

Hvad tror du, de kunne lide?

- Jeg håber, de har kunnet lide det hele. Vi bygger en oplevelse op for vores gæster, det er interiør, det hele. Så nu må vi bygge på og finde ting de kan rette op på.

Se Wassim Hallals menukort her.

Ud over Frederikshøj kro fik Gastromé og Substans i Aarhus også Michelin-stjerner.

- Vi havde overhovedet ikke forventet det her. Det er ganske enkelt fantastisk, og vi er helt oppe i skyerne, siger den ene af de to indehavere af Restaurant Gastromé, Søren Jacobsen, til Ekstra Bladet.

Det er første gang, at restauranter udenfor Københavnsområdet får Michelin-stjerner.

- Det er fantastisk, mere er der næsten ikke at sige.

Se et interview med Søren Jacobsen her (video: Anita Graversen)

Over artiklen kan du se et tv-klip med Wassim Hallal.

Du kan se listen med stjernerne nedenfor:

2014:                                                        2015:

Noma: To stjerner                                       To stjerner

Geranium: To stjerner                                  To stjerner

Grønbech og Churchill: En stjerne                En stjerne

Relæ: En stjerne                                           En stjerne

Den Røde Cottage: En stjerne                      En stjerne

Søllerød Kro: En stjerne                                En stjerne

Era Ora: En stjerne                                       En stjerne

Kiin Kiin: En stjerne                                       En stjerne

Kokkeriet: En stjerne                                    En stjerne

Formel B: En stjerne                                     En stjerne

AOC: En stjerne                                           To stjerner

Kadeau: En stjerne                                       En stjerne

Clou: En stjerne                                           En stjerne

Marchal: En stjerne                                       En Stjerne

Studio: En stjerne                                        En stjerne

 

NYE PÅ LISTEN:

Frederikshøj Kro: En stjerne

Substans: En stjerne

Gastromé: En stjerne

 

De har fået Bib Gourmand (God mad til prisen):

Restaurant Rebel

Pluto

Restaurant Mêlée

Marv og Ben

Kødbyens Fiskebar

Frederiks Have

Famo

Enomania

Bror

Antiristorante L'Altro

Hærværk

Restaurant Pondus

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere