Annonce:
Annonce:

Westergaards attentatmand: - Det nytter ingenting at tale om

Manden, der i 2010 overfaldt satiretegneren Kurt Westergaard med en økse, vil ikke svare på, om han fortryder. Han bor lige nu på stærkt omdiskuteret udrejsecenter

I 2020, 15 år efter Muhammed-tegningerne, syntes Kurt Westergaard, at han igen lever i fred og ro med PET
Annonce:
Følg Samfund

- Ville jeg have handlet anderledes, hvis jeg gik tilbage i tiden? Det kan man jo aldrig vide. Men jeg ville jo i hvert fald have tænkt langt mere over det, end jeg gjorde dengang. Men det nytter ingenting at tale om.

Sådan siger Mohamed Geele til TV2. For 11 år siden overfaldt han satiretegneren Kurt Westergaard med en økse. Han blev dømt for terror og drabsforsøg, og i dag opholder han sig i det stærkt debatterede udrejsecenter Kærshovedgård.

TV2 spørger flere gange, om han fortryder, men det svarer han ikke på.

Han lever på tålt ophold, og dermed er han en af de personer, som står i centrum for den debat, der lige nu hersker i Danmark om, hvor mennesker, der er afvist af Danmark, skal opholde sig, indtil de kan rejse hjem. Konkret er vurderingen, at Mohamed Geele ikke kan rejse hjem, fordi han vil blive forfulgt.

Kurt Westergaard blev verdensberømt, da han i 2005 var en del af en række tegnere, som lavede satire over profeten Muhammed. Tegningerne førte til oprør i Mellemøsten og stærk kritik af Danmark. Og det var netop også denne tegning af profeten med en bombe i turbanen, der var motivet til overfaldet i 2010.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: