Annonce:
Annonce:

WHO: Europa skal beskytte befolkningerne mod zikavirus

De lande i Europa, hvor aedesmyggen er til stede, skal forberede sig på zikavirusset, siger organisationen

Annonce:
Følg Samfund

Europæiske lande bør begynde at forberede sig på at beskytte deres befolkninger mod zikavirusset. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, onsdag ifølge Reuters.

- Ethvert europæisk land, hvor aedesmyggen er til stede, kan være i fare, for at zikavirusset spreder sig, siger WHO's europachef, Zsuzsanna Jakab.

Lektor emeritus ved Aarhus Universitet og myggeekspert Boy Overgaard Nielsen forklarer til Politiken, at der i Sydeuropa findes en myggeart - den såkaldte tigermyg - der er nært beslægtet med aedesmyggen.

Dog er risikoen for en egentlig epidemi i Europa lille som følge af det kolde vejr.

- Det er for koldt til, at myggene kan nå at reproducere sig selv hurtigt nok til at sprede sygdommen hurtigt, siger han til Politiken.

Advarslen fra WHO kommer få dage efter, at organisationen erklærede zikavirus for en global trussel.

- Zikavirus og microcphali er en trussel på internationalt niveau, lød det fra generalsekretæren for FN-organisationen, Margaret Chan, mandag aften på et pressemøde i Genève.

- Derfor er der brug for en koordineret, international reaktion i forhold til at forstærke kontrollen med myg, udvikle diagnostiske test og udvikle vacciner.

Eksperter er enige om, at sammenhængen mellem smitte med zikavirus og hjernedefekt hos nyfødte er meget sandsynlig. Sammenhængen er imidlertid endnu ikke videnskabeligt bevist.

Zikavirus overføres med myggearten aedes. Virusset mistænkes for at stoppe udviklingen af fostrets hjerne i smittede gravide kvinder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: