WHO hylder Sveriges coronastrategi

Onsdag hyldede den globale sundhedsorganisation WHO svenskernes coronastrategi

Statsepidemiolog Anders Tegnell fortæller om den svenske strategi. Video: AP
Følg Samfund

Sundhedsorganisationen WHO hylder svenskerne for deres coronastrategi. Onsdag fik svenskerne rosende ord med på vejen, da WHO holdt pressemøde. Det skriver det svenske medie Aftonbladet.

På pressemødet fik WHO's generaldirektør Mike Ryan et spørgsmål om den svenske model, og generaldirektøren gav et særdeles positivt svar set med svenske øjne.

- Jeg tror, at når vi skal tilbage til normaltilstand, kan Sverige være en fremtidig model. Hvis vi skal have samfund uden nedlukninger, så må samfund rundt om i verden måske tilpasse sig en anden fysisk og social afstand i længere perioder. Det betyder ændringer i forhold til, hvordan vi lever vores liv, og i Sverige undersøger man, hvordan det fungerer i realtid, siger Mike Ryan.

- Der kan være ting, vi andre kan lære fra vores kollegaer i Sverige. På samme tid vil jeg understrege, at Sverige ikke har undgået at kontrollere covid-19, men at det har gjort det på en meget stærk måde i hele samfundet. Det, der er anderledes, er, at de stoler på, at deres borgere implementerer den fysiske afstand. Nu skal vi se, om det lykkes, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind